Похорон медсестри з коронавірусом обернувся гучним скандалом. Майже 40 людей

В Олешківському районі Херсонської області померла медсестра райлікарні, яка лікувалася від пневмонії. Про те, що в неї був коронавірус, родичам повідомили на похороні. Попрощатися з жінкою прийшло майже сорок людей. Медики проводять службове розслідування, а в поліції відкрили кримінальне провадження, повідомляє ТСН.

Після похорону 68-річної медсестри Лідії Яковлєвої мешканці села Кринки налякані та залишаються сидіти вдома. Жінка потрапила в лікарню з пневмонією. Медики п’ять днів боролися за її життя, але врятувати не змогли. Про те, що у померлої коронавірус, родичі дізналися вже після поховання.

“Коли вже труну опустили в яму, тоді представник медичного закладу Олешківського телефонував брату і питав: де ти дів маму? Він каже, що її поховав тільки-но. То він тоді сказав: як ти поховав, у неї ж підтвердилося”, – каже племінниця померлої Марина Гребінська.

На похованні було майже 40 людей. Тестів на коронавірус жодному з них не проводили. Всі нині перебувають на самоізоляції. “Домовина відкрита, після похорону поминки були вдома. Що нам очікувати далі, скажіть, будь ласка? Завтра може бути спалах. Ми живемо, як на пороховій бочці”, – розповіла жителька села Кринки Наталя Ільїна.

Керівник обласного департаменту охорони здоров’я у фейсбуці повідомив, що експрес-тест на коронавірус був негативний. Коли стан жінки погіршився, відібрали матеріал для лабораторного дослідження, але того ж дня жінка померла. Її тіло віддали сину, який письмово просив не робити розтин. Родичі померлої кажуть, що про сам аналіз, і про те, що треба дочекатися результату, нічого не знали.

“Цю заяву писав мій брат під диктовку лікарів. Ми не були попереджені на словах, хоча б, що в неї відібраний зразок ще раз”, – каже племінниця померлої Марина Гребінська.

Читайте також  ШЕСТЕРО жінок знімали інтимні ролики…Те, що вони там витворяли

Зараз і поліція і медики почали розслідування “Порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням. За статтею, передбачено покарання у вигляді штрафу, а також позбавлення волі до трьох років”, – каже Тетяна Пшонь, речниця ГУНП у Херсонській області.

Наразі 100 медиків районної лікарні відсторонили від роботи. Адже жінка, в якої після смерті виявили коронавірус, працювала до лікарняного у маніпуляційному кабінеті клініки.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.