24-річний архітектор з Києва розказав, скільки можна заробити в Китаї (відео)

У мережі з’явилося відео, де 24-річний архітектор з Києва Юрій Петренюк розповів про свій досвід роботи в Китаї. Спочатку він побував на практиці в Іспанії, а потім знайшов роботу в Піднебесній і вирішив залишитися там довше, пише Gazeta.ua

“Я поїхав до Китаю відразу після закінчення магістратури в Києві. Перед здачею диплома мене запросили на практику в Санта Круз де Тенеріфе (Іспанія). І ось я подумав, чому б мені якийсь час не попрацювати в іншій країні. Китай був одним з варіантів, адже таких речей, як тут, в інших країнах не будують. Є багато інфраструктурних об’єктів і хмарочоси божевільної висоти. Також постійно підвищуються стандарти”, – каже Юрій Петренюк.

Коли чоловік вперше приїхав до Китаю, то пережив шoк.

“Люди, які не дуже стежать за тим, що відбувається навколо них, і не звертають уваги на інших. У нашій ментальності все-таки є бажання більше віддавати – європейці ставляться з розумінням до потреб оточуючих. А тут всі постійно самі по собі. І ось навіть якщо ти робиш щось антисоціальне на європейський погляд, то для Китаю це норма – видавати природні для людини звуки, смітити. Від цього у мене був шoк”, – каже Петренюк.

Розповідає, що китайці фотографують європейців, знімають на відео. Продукти дешеві. Українці працюють вчителями англійської або моделями.

“Мінімальна зарплата – дві тисячі американських доларів. Можливо, трохи менше – 1900. Але з такою зарплатою досить важко тут прожити, хіба що у тебе є власне житло. Найвищі зарплати у топ-менеджерів – десь близько 120 тисяч гонконгських доларів (це приблизно 18 тисяч американських доларів). Багато заробляють економісти, юристи та банкіри. До того ж, Гонконг дуже близько знаходиться до Шеньчжень, світової IT-столиці. Тут часто відкривають свої офіси програмісти”, – каже архітектор.

Читайте також  Мають платити у рази більше: для українців повернули завищені норми на газ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.