У найближчі 48 годин в Україну з Китаю доставлять 10 млн лабораторних тестів на коронавірус – Зеленський

Крім 10 млн лабораторних тестів з Китаю в Україну доставлять 10 апаратів штучної вентиляції легенів, 1 млн масок, 400 тис. Експрес-тестів і інше, повідомив президент України Володимир Зеленський.

У найближчі 48 годин в Україну з Китаю доставлять 10 млн лабораторних тестів на виявлення коронавируса. Про це 20 березня у відеозверненні, опублікованому в Facebook, розповів президент України Володимир Зеленський.

Він зазначив, що ці тести розподілять по всій території України.

Крім того, з Китаю доставлять 10 апаратів штучної вентиляції легенів, 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки, 100 тис. Масок підвищеної захисту для лікарів і працівників поліції, 400 тис. Експрес-тестів, 10 тис. Літрів дезінфекційної рідини.

Традиційно розповідаю про нашу протидію поширенню коронавірусу. Найперше – ми маємо дуже радісну новину. Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат. А отже – можемо констатувати офіційно: в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу!Також ми отримали першу партію експрес-тестів, виготовлену Інститутом молекулярної біології Національної академії наук України. Я дякую нашим вченим, нашим фахівцям за те, що в короткі терміни змогли це зробити. Іще хочу сказати, що в найближчі 48 годин очікуємо прибуття в Україну з Китаю: • 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України;• 10 апаратів штучної вентиляції легень;• 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;• 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;• 400 тис. експрес-тестів; • 10 тис. літрів дезінфекційної рідини. Ми зробимо все, щоб забезпечити засобами індивідуального захисту, експрес-тестами, дезінфекторами кожного громадянина України. Кожного з вас. Тепер щодо наших громадян за кордоном. За останні п’ять днів ми повернули понад 50 тисяч українських громадян. На сьогодні заплановано 42 авіарейси, які доставлять ще вісім тисяч українців. Усім українцям, які продовжують залишатися вдома, я хочу подякувати за свідомість та почуття відповідальності. Залишаючись вдома, ви допомагаєте непоширенню вірусу, не піддаєте ризику ні себе, ні оточуючих.Це відео з субтитрами дивіться тут: https://bit.ly/2Qzm6ul

Gepostet von Володимир Зеленський am Freitag, 20. März 2020

 

Читайте також  В авто ще була дитина: розповіли деталі страшної ДТП, в якій через мажорів загинуло подружжя (фото)

Народний депутат від “Слуги народу” Андрій Мотовіловец повідомив в Facebook, що в Китай за медобладнанням відправили військовий літак Іл-76. Парламентарій зазначив, що він буде супроводжувати вантаж.

Військовий вантажний літак ІЛ 76 незабаром злітає з аеропорту Бориспіль у Гуанчжоу, в Китай. Об 11.00 у суботу борт…

Gepostet von Andrey Motovilovets am Freitag, 20. März 2020

Станом на 20 березня в Україні зафіксовано 26 випадків зараження коронавірусів, три з них з летальним результатом, одна людина видужав. Серед інфікованих – нардеп від групи “Довіра” Сергій Шахов, який недавно був у Франції. За кордоном від вірусу лікують 13 українців, п’ятеро одужали, одна жінка померла.

Спалах коронавирусной інфекції COVID-19 почалася в грудні 2019 року в китайському місті Ухань. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавируса пандемією. Станом на ранок 20 березня в усьому світі коронавирусной інфекцією заразилися 244 517 чоловік, число померлих становить 10 030 осіб, видужали 86 026 осіб, повідомляє Університет Джона Хопкінса, який відстежує поширення інфекції.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.