Продаж ліків за рецептом: нардепам здалося замало – вирішили знову змінити правила

Народні обранці мають намір внести корективи до закону про відпустку ліків за рецептом

Група народних депутатів України, на чолі з Максимом Бужанським — народним обранцем від партії «Слуга народу», виступила з новою пропозицією, згідно з якою деякі ліки продаватимуться без рецепта. Дана інформація була розміщена на сайті Аптека ЮА.

Згідно з інформацією, депутати мають намір внести корективи до документа та пропонують на законодавчому рівні відпускати рецептурні лікарські засоби, у тому числі й антибіотики, без рецептів.

Крім того, депутати пропонують доповнити існуючий закон «Про лікарські засоби» новими положеннями та встановити, що на період воєнного часу в нашій країні зупинити або повністю скасувати продаж ліків громадянам без рецепта лікаря.

Проте, деякі лікарські засоби, все ж таки відпускатимуть лише за рецептами і це:

сильнодіючі, отруйні, радіоактивні та імунобіологічні лікарські засоби, облік яких визначається центральним органом виконавчої влади;

лікарські засоби, обіг яких здійснюється при наявності ліцензії на введення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

У пояснювальній записці зазначається, що рецептурні препарати будуть відпускатися за наявності е-рецепту (електронного), використання паперових рецептів на період воєнного часу на території країни обмежується.

На своїй сторінці Максим Бужанський заспокоїв громадян і повідомив, що на сьогодні жодних обмежень щодо використання паперових рецептів із першого квітня не встановлено. Таким чином, купуючи ліки, українці самі можуть вибирати тип рецепту, за яким мають намір купувати той чи інший препарат.

З 1 квітня відпустка лікарських засобів за кошти пацієнта, може проходити без рецепта, на територіях активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.