За 269 нардепів! Рада призначила Венедіктову генпрокурором. “Вор має сидіти в тюрмі”

Верховна Рада підтримала подання Володимира Зеленського про призначення Ірини Венедіктової новим генеральним прокурором. Вона займе керівну посаду в Офісі генпрокурора, яка залишалася вакантною після відставки Руслана Рябошапки 5 березня.

За призначення Венедіктовою генеральним прокурором під час позачергового засідання Ради 17 березня проголосували 269 депутатів. Проти цього рішення проголосували депутати фракцій “Європейської солідарності” і “Голосу”.

Відповідаючи на одне із запитань нардепів, вона сказала, що в Україні немає політичних переслідувань, а “вор має сидіти в тюрмі”.

“Я зроблю все для того, щоб ви ніколи не подумали, що це рішення було помилкою. Обіцяю не продавати справи і не зливати їх. Ми відновимо правосуддя,” – наголосила Венедіктова.

Під час засідання Веніктова озвучила свої перші кроки на посаді:

Провести аудит і справ, і кадрового стану в прокуратурі.
Ухвалити важливі і законні рішення для того, щоб, з одного боку, реформа прокуратури продовжувалася, а з іншого – щоб прокуратура після цього не лягла.
Знизити рівень злочинності.
Зробити діяльність прокурорів ефективнішою.
Нагадаємо, Ірина Венедіктова – українська юристка, доктор юридичних наук. У липні 2019 року разом зі “Слугою народу” увійшла до Верховної Ради України. У грудні 2019 року стала тимчасово виконувати обов’язки директора Державного бюро розслідувань. На цій посаді Венедіктова замінила Романа Трубу, якого Володимир Зеленський відправив у відставку.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.