На Богородчанщині грибок і пліснява «з’їдають» нову школу (фото, відео)

Через «хвору» будівлю, за словами місцевих, масово почали хворіти учні. Якщо будівлю не відремонтують – батьки грозяться не пускати дітей на уроки.

Школа в селі Солотвин, яку відкрили 14 років тому, руйнується на очах. Всьому виною неякісне зведення будівлі. Мовляв, ті, хто будував, забули про дренажну систему. Відтак підвал закладу круглорічно затоплений. Воду пробували відкачувати, але вона прибуває знову, підживлюючи небезпечну цвіль, пишуть Версії.

“Температуру дитина мала пять днів, капалася в лікарні, 40 температури – не могли нічим збити. Респіраторне захворювання. Є сирість в школі і діти постійно кашляють”, – розповіла Марія Цахнів, мати двох учнів школи.

Навчальний заклад будували більше двадцяти років. Відкрили його в 2006. Школа має три корпуси і в кожному аналогічна проблема.

«Це вже чотирнадцятий рік така проблема. Тут коли не подавалось тепло повністю стіни покривалися пліснявою. Вони псувалися нищилися. І районна влада дала добро, щоб подати сюди тепло», – розповіла Мирослав Гуменяк, директор школи.

Гроші на дренажну систему чиновники пообіцяли виділити з екологічних коштів вже в березні. Та питання доведення до ладу всіх корпусів школи досі відкрите. Тим часом місцеву “Альма-матер” “з’їдають” грибок та пліснява.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.