Ще за життя став справжньою легендою: пішов з життя відомий українець

В Одесі пішов з життя метр українського виноробства, основоположник знаменитої династії і один із засновників бренду “Вина Гулієвих” Рубен Вартанович Гулієв.

Про це в Facebook повідомила дочка винороба, Діана Гулієва.

Рубену Гулієва було 86 років. Він народився в Грузії і виріс в знаменитій Алазанської долині, відомій своїми традиціями виноробства. Виготовлення вина було традицією в сім’ї Гулієвих з початку ХХ століття.

Рубен Гулієв закінчив факультет виноградарства і виноробства Кутаїського інституту південних культур в Грузії, а в 1957 році приїхав в Одеську область. Через п’ять років він став директором радгоспу, а ще через кілька років очолив трест, який об’єднує десятки виноградників і переробних підприємств. Тоді йому було трохи більше тридцяти років.


Гулієв часто йшов проти “генеральної лінії”, якщо вважав її помилковою, що особливо яскраво проявилося в часи, коли в Криму вирубували виноградники в рамках компанії по боротьбі проти пияцтва, а в Одеській області їх висаджували. Тому тут виявилося більше половини з 250 тисяч гектарів лоз України. Він особисто завіз в Одеську область кілька вагонів саджанців “сапераві” і “Ркацителі”, врожаї яких і сьогодні збагачують сортовий асортимент вітчизняних вин, – відзначають в “винах Гулієвих”.
У 1998 році Гулієв з синами заснував великий інвестиційний проект в рамках компанії “Одесавинпром”, висадивши сотні гектарів виноградників міжнародних сортів і організувавши в 150 км від Одеси великий виноробний комплекс. А в 2005 році родина Гулієвих поставила своє ім’я на етикетках сухих вин певного стилю. Власником бренду “Вина Гулієвих” є старший син Рубена Вартановича, Роберт Гулієв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: