Українця в Польщі побив працедавець, бо той… хотів працювати легально

Громадянин України місяць працював у Польщі “на чорно”. Коли він попросив у працедавця підписання юридичного договору, той його побив і в грубій формі наказав йому покинути Польщу, — якщо не хоче мати проблем.

Історію Сергія розповіла «Газета Виборча». 46-річний чоловік приїхав до Польщі кілька місяців тому. Він вирішив переїхати до Варшави після того, як фірму, де він працював в Україні, закрили. Він і його дружина оселилися в дільниці Охота. Жінка швидко знайшла роботу прибиральниці в одній із шкіл. Українцю пощастило менше.

У листопаді він знайшов пропозицію роботи в компанії, що займається зеленню. Компанії “Dekormark” потрібен був працівник, який піклуватиметься про довкілля одного із закритих мікрорайонів. Чоловік швидко узгодив умови співпраці. На жаль, роботодавець не хотів надати Сергію юридичний договір на працевлаштування.

Сергій прибирав навколишню територію, грабав листя та виконував інші доручення. За перший місяць роботи шеф видав йому зарплатню “в конверті”. Коли той нагадав йому за підписання трудового договору, той пообіцяв зробити всі необхідні документи в грудні. Проте цього так і не сталося.

Сергій повідомив адміністрацію мікрорайону, в якому його компанія надавала послуги. Він також попросив районне управління про допомогу. Тоді до нього зателефонував роботодавець і попросив про зустріч.

Наступного дня, коли чоловіки зустрілися віч-на-віч, роботодавець накинувся на Сергія з кулаками — вдарив його в голову та руку. Викрикував, що той не мав жодного права скаржитися на нього, тож якщо йому щось не подобається — хай повертається в Україну.

Сергій вже звернувся до місцевої поліції та має намір звернутися з цією справод до Інспекції праці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.