На Прикарпатті зросла кількість альтернативних джерел енергії

В області зростає роль електростанцій, що використовують альтернативні джерела енергії (сонячні та гідроелектростанції, установки, які працюють на біогазі тощо), якими у січні-жовтні 2019 року, у порівнянні з відповідним періодом 2018 р., виробництво електроенергії збільшено на 9,6%.

Загалом підприємствами енергетичної галузі цьогоріч реалізовано промислової продукції на 15,7 млрд грн, що склало 27,8% загальнообласних обсягів, пише Фіртка з посиланням на обласне управління статистики.

В області щорічно генерується більше ніж 6% загальних обсягів виробництва електроенергії в Україні, зокрема тепловими електростанціями – 16–17% її виробництва тепловими станціями держави.

Виробництво електроенергії у січні-жовтні склало 8 млрд кВт-год або на 4,1% менше, ніж у січні-жовтні 2018 р., теплоенергії вироблено і відпущено 939,3 тис.Гкал, що на 6,7% менше рівня відповідного періоду минулого року.

Вагомі обсяги виробництва електроенергії традиційно забезпечують теплові електростанції.

У розвиток підприємств енергетичного комплексу протягом січня-вересня інвестовано 456,8 млн грн або 26,3% обсягу інвестицій у промисловість, іноземними інвесторами в галузь спрямовано 6,9 млн дол. США.

На підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря зайнято 9,1 тис. осіб або 20,9% працюючих у промисловості області.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.