Калуш: маршрут чи палата номер 6?!

КАЛУШ: МАРШРУТ ЧИ ПАЛАТА НОМЕР 6?
23 листопада,субота, перша і така несподівана ожеледа, в Підгірках біля лікарні на зупинці тьма-тьменна народу, дехто чекає понад годину… Нарешті їде зелений рішпак.

Пасажири виходять і водій огризається на тих хто хоче зайти, мовляв він поломлений і їде в направ. Нагору, як на Говерлу добивається по ожеледі літня жінка (молоді на таке вже нездатні) з тривожною новиною- червоний рішпак теж поломився, відлетіло колесо, отже ще одного рейсу не буде… Минає ще з пів години, нарешті приїжджає білий рішпак, змерзлий посполитий люд чемно заходить до “салону”, водій починає скандал з пільговиками, мовляв він не для них, вони мають їхати на червоному рішпаку, на тому в якого відскочило колесо (може на міну наїхав?) Якось не якось залізли, як в скотовоз і їдемо, у кормі білого рішпака щось підозріло завиває, як привид Гамлетового батька.

На зупинках кожен раз буча, бо хтось хоче зайти а хтось вийти, а в білому рішпаку, очевидно задля більшої рентабельності задні двері заложили додатковою лавкою. Давка, відтоптані ноги, дитячий плач, пенсіонери хапаються за серце, водій ричить, корма рішпака підозріло скрипить.. Не поїздка, а “табор уходіт в нєбо”…Курує наших перевізників від імені того що мало би по ідеї бути мером блондинка, яка в громадський транспорт ні ногою. Продовжується таке скотство на шостому маршруті роками, особливо по вихідних і святкових днях, так як залишаються тільки хворі і медперсонал лікарні, доїжджаючі до роботи у ці дні в мінусі.

І автопідприємство щосуботи і щонеділі “ламає” кілька автобусів, щоб назбирати на зупинках щонайбільше люду. А коли на все це неподобство ще додається якесь природнє фе, як от нині ожеледа, то це вже катастрофа.
До ожеледи, калуські комунальники готові орієнтовно до першого липня, але до першого листопада усі виділені кошти зазвичай вже освоєно, і так як піску на дорогах немає то калушани змушені купувати гіпс для поламаних кінцівок… Але це вже зовсім інша історія…

Читайте також  Україну взимку накриють рекордні морози

Пазухін Вік-Тор

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.