“Ви мoжeтe мeнi сказати, xтo тyт cпиpт кpишyє?!”, – Зеленський влaштyвa poзнoc y Тepнoпoлi. Чинoвники втpaчaли cвiдoмicть (відео)

Глава держави Володимир Зеленський піддав критиці місцеву владу Тернополя за те, що за кілька останніх років в місті і області не було побудовано нових доріг.

«Що у вас з дорогами? Де вони? Скільки ви побудували кілометрів доріг за останні роки? », – сказав Зеленський під час робочої наради в Тернополі в п’ятницю, 1 листопада.

У відповідь на це президенту сказали, що за 2018-2019 роки нових трас влада не будувала. Але в кінцевому рахунку відремонтували 150 км доріг. «За 2 роки – 150 км доріг. Ми тут побудували 130 км дороги в Маріуполь за 3 місяці», – висловився Зеленський.

“В чому проблема? Це прекрасна область – тут нормальні люди», – зробив висновок президент.

Окрім цього, в ході наради під час візиту на Тернопільщину Президент України заслухав у тому числі керівників правоохоронних органів області — Зеленського цікавило, як податківці, СБУ і поліція борються з підпільним виробництвом спирту на заводах, які начебто не працюють.

За статистикою, яку навели правоохоронці області, 7 із 11-ти спиртових заводів на Тернопільщині не працюють.

Президент України, навівши оголошення з інтернету, почав з’ясовувати, як же можна тоді купити 10 літрів горілки за 370 гривень і звідки тоді взявся спирт для неї, якщо заводи «Укрспирту» начебто стоять.

«Тобто пляшка буде коштувати 15-18 грн. А де можна купити таку пляшку? Ми купуємо в магазині по 90-100 грн. Що відбувається? Тобто працюють ці підприємства? Хто їх кришує?» — запитував Президент.

Як ішлося на нараді, з 2016 року «Укрспирт» вп’ятеро скоротив свої відрахування до держбюджету, не сплативши в 2018 році жодної копійки податку на прибуток.

У червні, нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив про намір боротись із тіньовим виробництвом спирту в Україні.

Читайте також  Торкався до грудей та цілував у губи: вчитель домагався учениць 7 класу

23 жовтня у Верховній раді зареєстровано президентський законопроєкт №2300 про скасування держмонополії на виробництво спирту.

РЕКЛАМА:

Джерело.