Булка з маслом і гниле яблуко: чим годують дітей в українських школах

НАШа Ольга Веремій дізналась, чим годують школярів під час карантинних обмежень через епідемію коронавірусу. Зазначимо, що через карантин навчальні заклади отримують фасоване харчування для учнів.

“Булочка з сиром, третина банану і напій у стаканчику, який донька назвала “гібридом чаю”, – коментує ситуацію мама 10-річної школярки.

“Цим кормили моїх дітей на 1 вересня – гниле яблуко і суха булочка з маслом”, – пише ще одна мати.

“За чий рахунок будемо лікувати дітей після такого харчування?”, – обурюються у соцмережах.

Нагадаємо, що за новими правилами Міністерства охорони здоров’я, на період карантину школярам обіцяли бокси з фасованими “бургерами та картопелькою”. У той же час на сторінці Департаменту освіти та науки Києва показали фото шкільних сніданків із гарною подачею та усміхненими дітьми.

Проте у коментарях обурені батьки пишуть, що в їхніх школах і близько немає такого харчування. За словами батьків, їдальня у їхніх школах не працює, харчування відсутнє.

У МОН заспокоїли, що відсутність гарячих обідів та сніданків – це лише тимчасова вимога і пообіцяли відновити харчування після завершення карантину.

Зазначимо, що у травні цього року український уряд виділив 400 млн гривень на модернізацію харчоблоків у школах. Станом на серпень, з них витратили трохи більше 12 млн.

https://www.youtube.com/watch?v=U46qp4PSzn0&feature=emb_logo

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.