Закидали камінням і проломили череп: Заради розваги діти вбили безпритульного

Тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті виявили біля насосної станції в місті Біляївка (районний центр Одеської області). Згідно з висновком лікарів, його смерть наступила в результаті переломів черепа. Поліцейські встановили особу загиблого, він виявився місцевим бездомним.

Правоохоронці переглянули записи з камер відеоспостереження, опитали можливих свідків події, відпрацювали всіх, хто міг бути причетний до злочину. В результаті встановили підозрюваних, які жорстоко розправилися з 50-річним чоловіком. Ними виявилися – 12-річні хлопчики.

«Гуляючи ввечері на вулиці, вони побачили, як знедолений чоловік риється в сміттєвому баку, і вирішили” пожартувати“, – розповів начальник регіонального главку Нацполіціі Олег Бех. – Деякий час діти переслідували потерпілого, закидали його камінням і палицями, а коли він, закривавлений, упав, пішли. В ході санкціонованого обшуку за місцями проживання неповнолітніх поліцейські вилучили одяг, в якій підозрювані були в день вбивства. На цих речах – кров».

Встановлено, що обидва підлітки виховуються в неблагополучних сім’ях. Їхні сім’ї перебувають на обліку в соціальних службах, батьки неодноразово притягувалися до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 ( «Умисне вбивство») Кримінального кодексу України.

У поліції заявили: враховуючи, що зловмисники не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, буде вирішуватися питання про застосування до них примусових заходів виховного характеру.

РЕКЛАМА:

Джерело.