Зеленський полегшить життя українкам: вихід на пенсію на п’ять років раніше. Документ вже в Раді!

Президент Володимир Зеленський вирішив полегшити життя українським пенсіонерам.

Зеленський полегшить життя українкам: вихід на пенсію на п’ять років раніше. Документ вже в Раді!

Зокрема, незабаром Верховна Рада планує розглянути пропозиції президента Володимира Зеленського до проекту закону “Про внесення змін до закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (щодо удосконалення пенсійного забезпечення)”.

Варто відзначити, що цей законопроект знаходиться в Раді з кінця 2014 року, проте так і не був остаточно схвалений.

Парламентарі ухвалили його взимку 2015 року і направили на підпис екс-президенту Петру Порошенку, але він його ветував. Пояснюючи своє рішення Порошенко звернув увагу на дефіцит Пенсійного фонду і неможливість фінансово забезпечити виконання цього Закону. Тоді він запропонував народним депутатам змінити закон, але до цього справа так і не дійшла.

Вже в поточному місяці президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради свої пропозиції до законопроекту. У тому випадку, якщо нардепи підтримають проект, то з 2022 року українки зможуть виходити на пенсію не з 55, а з 50 років.
Однак, як говориться в документі, вони зможуть вийти раніше на пенсію за умови, якщо вони будуть на той момент мати 30-річний стаж. Крім того, поєднувати пенсію і офіційну роботу закон також заборонятиме.

Раніше ми повідомляли про те, що у Володимира Зеленського підготували українцям сюрприз. Як відомо, у проекті державного бюджету України на 2020 рік передбачено зростання мінімальної зарплати до 4723 гривень. Цю інформацію під час брифінгу озвучила глава Мінфіну Оксана Маркарова.

Зростання мінімальної зарплати в Україні, як відомо, прямо впливає на підвищення пенсій. Саме такий механізм закладений у пенсійній реформі. Сама формула розрахунку виплат складається з трьох показників: середню зарплату за три минулих роки множать на співвідношення власної зарплати до середньої, на кількість відпрацьованих років.

Читайте також  У поліції Донеччини розповіли, скількох дітей забрала війна

Зростання мінімалки, як відомо, впливає на показник середньої зарплати, тому автоматично підвищується і розмір пенсійних виплат тим, хто отримує їх за вказаною вище формулою. Тим українцям, які отримують пенсії менше мінімальних, просто піднімуть їх до озвучених раніше урядом показників.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.