Авіація має бути тією СИЛОЮ, що здатна стримати агресора

23125

«Наша військова авіація за своїм призначенням, вогневою потужністю і дальністю бойового застосування має стати тією силою, що разом із іншими складовими оборони забезпечить стримування агресивних амбіцій РФ, яка буде спроможна завдати адекватний удар у відповідь будь-якому агресору», — наголосив глава держави у промові на урочистій церемонії вручення дипломів випускникам Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Президент нагадав, що, дотримуючись зобов’язань в межах Мінських домовленостей, наші Збройні Сили не застосовують бойову авіацію. Проте авіатори несуть бойове чергування з протиповітряної оборони держави, виконують завдання з перевезення поранених, особового складу, військового майна, повідомляє офіційний сайт глави держави.

За словами Петра Порошенка, усвідомлюючи роль і місце військової авіації у захисті повітряних рубежів держави, 2016 рік визначено роком Повітряних Сил. Поточного року на відновлення техніки виділено близько 2,5 млрд гривень.

«Це дозволить армії отримати з ремонту близько 50 літальних апаратів з відновленою боєздатністю: 35 літаків, решта — гелікоптери. Близько половини з них пройдуть глибоку модернізацію», — констатував Петро Порошенко, зауваживши, що вітчизняні ремонтні підприємства вже опанували технології замкнених циклів ремонту основних типів військової авіаційної техніки.

Наші виробничі потужності дозволяють модернізувати практично всю номенклатуру авіаційної техніки та майже на половину підвищити коефіцієнт її бойового застосування. В Повітряних Силах вже сьогодні використовуються понад 30 відремонтованих і модернізованих літаків різних типів Міг-29, Су-24, Су-25 та Л-39.

23128

Президент також повідомив, що планується поповнення авіаційного парку українського війська. «Близькою перспективою є закупівля спеціальних літаків на базі вітчизняного транспортного літака Ан-148, модернізація до 2020 року десятків літальних апаратів винищувальної, ударної та розвідувальної авіації, створення нових керованих авіаційних засобів ураження, засобів радіоелектронної боротьби, повітряної розвідки. Значний розвиток набули розробка і виробництво безпілотних літальних апаратів», — сказав він.

Читайте також  Львів’янин віз з Польщі 9 млн грн, захованих під обшивкою мікроавтобуса

Петро Порошенко наголосив, що, зважаючи на виклики, які сьогодні стоять перед державою, якісна підготовка висококваліфікованих офіцерів-льотчиків є надзвичайно важливою. І Харківський університет Повітряних Сил справляється із виконанням цього завдання. Президент України вручив Харківському національному університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба бойовий прапор.

«Сьогоднішній випуск не схожий на попередні — вперше за роки незалежності випускники повністю оволоділи бойовою технікою, пілотуючи вертольоти Мі-8 та Мі-24, літаки-штурмовики Су-25 та винищувачі Міг-29. Випускники засвоїли програму підготовки на цих бойових літаках із відповідним нальотом по 43 та 36 годин, а загальний наліт випускника за роки навчання в університеті перевищив 206 годин на кожного», — зазначив Петро Порошенко.

Джерело: http://na.mil.gov.ua/33684-prezident-ukra%D1%97ni-aviaciya-maye-buti-tiyeyu-siloyu-shho-zdatna-strimati-agresora

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: