Найпоширеніші небезпечні beauty-лайфаки з інтернету

Поради з інтернету, якими не можна користуватися.

Використовувати ефірні олії для масок і обгортань

Натуральні ефірні олії дійсно добре впливають на шкіру. Тому їх додають в професійні креми, тоніки, маски та обгортання. Наприклад, ефірна олія чайного дерева допомагає боротися з почервоніннями на обличчі, а цитрусова позбавляє від целюліту. Але змішувати їх з іншими інгредієнтами в домашніх умовах не рекомендується, інакше можна викликати алергію і навіть опік. Адже все залежить від дозування, якості і температури. А оскільки головна мета того ж обгортання — розігріти шкіру, навіть кілька зайвих крапель олії (особливо, неякісної) можуть викликати серйозні проблеми зі шкірою.

Робити гірчичну і перцеву маски для росту волосся

Якщо ти наслухалась подруг і начиталася в інтернеті про користь таких засобів і вже плануєш зробити маску на вихідних, терміново залиш цю затію! Насправді, іноді здається, що волосся дійсно починає рости. Але це дуже індивідуально і маска тут ні при чому. Більш того, найчастіше ті, хто вже відчув «чудодійний» рецепт на собі, зізнаються, що зіткнулися з жахливими наслідками. Серед них: опіки, лущення шкіри голови, почервоніння, лупа і навіть випадання волосся. А що ти хотіла?! Згадай, що буває зі шкірою після гірчичників. А тепер уяви шкоду для голови і волосся.

Застосовувати вакуумний ролик для чищення обличчя

Ми можемо тільки уявити, скільки грошей вклали компанії в просування вакуумного ролика для чищення обличчя. Швидше за все, ти хоча б раз бачила, як швидко і ефективно він висмоктує з забитих пір чорні цятки. Але навряд чи в кінці відео хоча б хтось попереджав про наслідки після такої очистки. Адже, що б там не казали, принцип роботи будь-якого вакуумного ролика такий же, як і у масажних або антицелюлітних банок. А, як ти знаєш, після їх застосування на шкірі часто залишаються червоні сліди, судинна сітка з лопнутими капілярами і навіть синці. Навряд чи тебе потішить такий же ефект на обличчі.

Читайте також  Які пози можуть бути найбільш небезпечними у сексі

Наносити кокосову олію замість зволожуючого крему

Кокосова олія — ще один переоцінений косметичний засіб, який швидко забиває пори і призводить до шкірних захворювань. Навіть дерматологи кажуть, що вона комедогенна. Тому використовувати кокосову олію замість зволожуючого крему для обличчя заборонено. При розведенні цього продукту іншими інгредієнтами він підходить для обгортань, масок і навіть полоскання рота. Але в чистому вигляді його можна наносити на волосся і мокру після душу шкіру тіла. Тільки спочатку перевір, чи немає у тебе на цю олію алергії, нанісши трошки на лікоть або руку.

Відлущувати шкіру обличчя цукром і сіллю

Те, що так робили наші мами і бабусі, не говорить про безпеку методу. Але, на жаль, домашні відлущуючі скраби з цукром і сіллю досі більш ніж популярні. І кожен з них однаково шкідливий для шкіри, адже дряпає її і залишає мікрорани, в які можуть потрапити інфекції і бруд. Що стосується соди, гранули якої менше, а значить і не так травматичні, їй теж потрібно сказати категоричне «ні». Чому? Річ у тому, що її рН-баланс у два рази вищий, ніж у нашої шкіри. Тому пілінг і скраб на основі соди руйнують епідермальний бар’єр, приводячи до зморшок і передчасного старіння.

Лікувати прищі, запалення зубною пастою

Нібито загоюючий ефект від зубної пасти — результат наявності в її складі соди та перекису водню. Ці компоненти не лікують причину зсередини, а тільки підсушують прищ або запалення. Тому вони швидше і проходять. Але дуже часто після таких маніпуляцій на місці того ж прища з’являється червона цятка, а в деяких випадках шкіра починає лущитися і запалюватися ще більше. І передбачити, як саме твоє обличчя відреагує на зубну пасту неможливо. До речі, перекис, який, як ми вже сказали, входить до складу зубної пасти, при частому застосуванні може викликати навіть опік шкіри. Те ж стосується і борної кислоти, яку рекомендують деякі блогери.

Читайте також  Прикарпатці можуть подзвонити на "гарячу" лінію, якщо запідозрили у себе коронавірус

Наносити клей з активованим вугіллям від чорних цяток

Ми не знаємо, хто вирішив замінювати спеціальні чорні маски для очищення пір сумішшю клею і активованого вугілля, але ця людина однозначно придумала велику дурість. І дуже шкода, що багато дівчат повторюють цей гіркий досвід вдома. По-перше, тільки вдумайся, скільки хімії і небезпечних елементів у складі клею. Вони можуть не тільки викликати роздратування, але й порушити рН-баланс шкіри. По-друге, це дуже довгий процес, який, в цілому, зовсім не приносить бажаного результату. Тому краще придбати спеціальні смужки від чорних цяток або піти на професійну чистку обличчя до косметолога.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.