Новий коронавірусний антирекорд: у МОЗ заговорили про “жорсткі обмеження” у деяких регіонах

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що вимагатиме введення жорстких обмежень в деяких регіонах через новий спалах коронавірусу. Про це він сказав під час брифінгу 19 червня, пише ТСН.

Степанов нарікає на недотримання рекомендацій МОЗ в регіонах та каже, що влада обов’язково на це відреагує.

“Ми вважаємо, що повинні жорсткі обмеження вводитися в окремих регіонах в умовах адаптивного карантину. Коли я говорю про жорсткі обмеження, я насамперед говорю про обмеження роботи тих чи інших закладів. В тому числі, наприклад, нічних клубів. Ті кадри, які ми всі бачимо в соціальних мережах… Зрозуміло, що хвороба буде тільки прогресувати, а кількість хворих зростати при такому ставленні”, – зазначив міністр, але не уточнив про які області йдеться.

Також він додав, що МОЗ ініціюватиме запровадження жорсткого контролю за дотриманням карантину закладах та громадському транспорті.

Зазначимо, що 19 червня (станом на 9:00) в Україні 34 984 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 985 летальних, 16 033 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 921 новий випадок. Загалом проведено 542 247 тестувань методом ПЛР.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.