Удари, які ледь не стали фатальними

У селі Студінка, що у Калуському районі, трапилась неприємна пригода: молодики, які, як кажуть, раніше мали проблеми із законом, побили місцевого мешканця – Володю Петрину. Хлопець тепер перебуває у лікарні і помалу одужує, але медики попередили батьків, що головний біль даватиме про себе знати протягом усього життя.

Родичі побитого Володі вимагають покарання винних, – пише http://gk-press.if.ua/udary-yaki-led-ne-staly-fatalnymy/

Пішов рятувати товариша

У неділю, 28 липня, мешканці села Студінка відзначали День села. Того ж дня були іменини Володимира.

Для місцевого подружжя Ганни і Романа Петринів та їхнього сина Володі напередодні нічого не віщувало біди. Усі вони працюють за кордоном, а в рідне село навідуються рідко – раз на рік, у відпустку. Володі вдається частіше бувати вдома – приїжджає десь тричі на рік.

У ту фатальну неділю Володя, якому нещодавно виповнилося 23 роки, вирішив із дівчиною після урочистих заходів з нагоди Дня села піти на святкову дискотеку у будинок культури. Десь опівночі, кажуть батьки хлопця, пара поверталася додому, але дорогою вони зустріли компанію своїх знайомих, серед яких був родич Володі. Він сказав, що за кілька метрів від клубу б’ють його товариша. Володя не міг кинути друга у біді і, не роздумуючи, повернувся та втрутився у бійку. При цьому, на жаль, сильно постраждав сам.

Мама хлопця розповіла, що двоє молодиків ударили сина в голову невідомим предметом: чи то каменем, чи то якимось залізом (підозрює, що кастетом). Після інциденту Володя зібрався із силами і зумів із великою гематомою на чолі повернутися додому, розповідають його рідні, а звідти вже знайомі автівкою доправили постраждалого до Калуської центральної районної лікарні. Медики оглянули Володю, провели аналізи та поставили невтішний діагноз: закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку та багатоуламковий перелом зі зміщенням передньої стінки лобних пазух.

Читайте також  У Польщі затримали трьох українців за вимагання методом «онука»

Тримають у страху село

Ганна Петрина розповідає: син ніколи не був конфліктною людиною, не провокував бійок, завжди був спокійним і врівноваженим. Відгукується добре про Володю і голова Студінської сільської ради Марія Стасюк.

Натомість про двох нападників говорять протилежне. Батько постраждалого розповідає, що вони тримають все село у страху – залякують розправою та погрожують. Кривдники неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців, мали проблеми із законом.

Пан Роман каже, що у бійці на День села постраждав не тільки їхній син, але й інші односельці, проте звертатися зі скаргою до поліції і знімати побої ніхто не хоче через страх розправи. «У розмові сам на сам знайомі висловлюють нам слова підтримки, але свідчити на двох молодиків ніхто не хоче, а ті ще й хизуються своїм вчинком», – додає він.

Володя досі перебуває на лікуванні у Калуській лікарні. Він мужньо все переносить. Сестра потерпілого дотепер не може зрозуміти, чому кривдники так познущались з її брата: «Він же їм нічого поганого не зробив! На сутичку не провокував…» – обурюється вона.

Медики поки що не можуть сказати, коли Володю випишуть додому та чи робитимуть хлопцеві операцію. Але заподіяна травма все життя нагадуватиме про той злощасний для Володі день. Навіть незначна зміна погоди може спричиняти сильний головний біль, а щоб вгамувати його, доведеться приймати ліки.

«Наше хвилювання не передати словами! Удари могли стати фатальними! Я дякую Богу, що найгірше не сталося, але вимагатиму покарання для кривдників сина!» – запевняє мама хлопця.

У Головному управлінні Нацполіції в Івано-Франківській області повідомили, що проти молодиків, які нанесли тілесні ушкодження Володі, відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 ККУ. Наразі тривають слідчі дії.

Читайте також  Коломийську писанку "ГУЦУЛИ П'ЮТЬ МАРТІНІ" подарують папі Римському? (відео)

«Інцидент, який трапився у селі, – доволі неприємний, але, на жаль, такі ситуації вже були і надалі траплятимуться. Ми сподіваємось, що все буде добре і Володя одужає», – зазначила голова села Студінка Марія Стасюк.

Марія ГРИЦКІВ

P.S. Інцидент, який трапився у Студінці, набрав розголосу через соціальну мережу. Провідувати Володю у лікарні приходили друзі, коли дізналися, що трапилось. Але, на жаль, товариш, якого хлопець пішов рятувати і зрештою постраждав, до нього так і не навідався. Тато Володі каже, що наразі невідомо, чи він даватиме свідчення.

Коментар

Христина МАКСИМЧАК, начальник сектора комунікації ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області:

«Ситуація, яка трапилась у с. Студінка Калуського району, доволі неоднозначна. Щоб не стати жертвою кривдників, варто все ж телефонувати до правоохоронців та тримати безпечну відстань».

Марія Грицків

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.