У “Буковелі” під час роуп-джампінгу обірвався трос, двоє людей в реанімації

Стан постраждалих під час роуп-джампінгу покращився, однак вони потребують додаткових обстежень

Результат пошуку зображень за запитом "У "Буковелі" під час роуп-джампінгу обірвався трос, двоє людей в реанімації"

Стан постраждалих під час роуп-джампінгу на «Буковелі» мешканців Львівщини покращився. 26-річного чоловіка, який у важкому стані був в реанімації, перевели у звичайну палату. Водночас поліція відкрила кримінальне провадження через порушення правил безпеки, що призвело до нещасного випадку.

У відділ комунікації Нацполіції Івано-Франківщини повідомили, що постраждали 26-річний мешканець села Волиця Сокальського району та 21-річна мешканка села В’язова Жовківського району. Вони разом стрибнули над «Озеро Молодості» на курорті «Буковель», скориставшись послугою атракціону «Маятник». Під час стрибка обірвався страховий трос – головна мотузка, яка тримала хлопця з дівчиною, і вони впали на пішохідну доріжку біля озера.

Роботу екстремального атракціону одразу після нещасного випадку припинили, а постраждалих забрали до лікарень. Наразі поліція встановлює причину нещасного випадку.

Як повідомив  заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Івано-Франківської обласної клінічної лікарні Андрій Яворський, стан 26-річного мешканця села Волиці покращився, його перевели з реанімації в нейрохірургічне відділення лікарні.

«Загрози для життя зараз немає, однак ми ще проведемо додаткові обстеження. Чоловік отримав травми грудної клітки та забій головного мозку», – розповів Андрій Яворський.

За даними адміністратора інформаційного центру «Буковель» Євгена Романиці, стан 21-річної мешканки Жовківського району також стабільний, її життю нічого не загрожує. Він також повідомив, що адміністрація курорту надає родинам постраждалих фінансову допомогу під час лікування.

Поліція уже відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст.272 (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) ККУ.

На сайті курорту «Буковель» вказано, що атракціон «Маятник» – це стрибок з висоти дев’ятиповерхового будинку над «Озером Молодості».

«Цей стрибок ви не зможете забути. І найбільш ексклюзивна деталь — можливість стрибнути удвох одночасно», – йдеться в описі атракціону.

Читайте також  Франція готується до нової хвилі протестів: мобілізовано понад 80 тисяч правоохоронців

Раніше  повідомляв, що внаслідок падіння через обірваний трос атракціону у Буковелі постраждало двоє мешканців Львівщини. Прес-секретарка «Буковеля» Оксана Островська повідомила, що курорт фактично не несе відповідальності за інцидент, оскільки атракціон належить приватному підприємцю, а курорт лише надав ділянку для ведення діяльності. Водночас у «Буковелі» вирішили провести позапланову перевірку усіх атракціонів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.