Вулкан Х*йнапутіна: природа точно щось знає

Іспанською назва звучить як «Huaynaputina».
11953287_c631904b (1)
Вайнапутіна, або Уайнапутіна, або Хуянапутіна (ісп. Huaynaputina, від кеч. Huayna — молодий, Putina —  вулкан) — вулкан на півдні Перу. Входить до групи вулканів центральної вулканічної зони Андійського вулканічного поясу. Відомий катастрофічним виверженням 19 лютого 1600 року, яке було найсильнішим виверженням в Південній Америці упродовж голоцену.

1379155587_10-izverzheniy-31-774x320

Huaynaputina2

huaynaputina

Вулкан, транскрипції назви якого різняться від Вайнапутіна до Уайнапутіна чи Хуянапутіна(в мережі найпопулярніший нецензурний варіант Хуйнапутіна, за зрозумілих обставин, політкоректним в Росії вважається писати назву вулкана латинкою Huaynaputina, без перекладів), набув широкої популярності, особливо навесні 2014 року у зв’язку з російською агресією в Україні і роллю в ній Володимира Путіна. Ще більшої містичності цій горі надає той факт, що очікується друге в історії виверження вулкана, що загрожує новими катаклізмами.

1457532_1

Однак, користувачі мережі вбачають у можливому виверженні і позитивні риси – вони воліють думати, що з цим виверженням і сам Путін згорить під лавою свого гніву. Дехто, навіть з росіян, побажав швидкого «спопеління» своєму «карлику-президенту».

 

джерела uk.wikipedia.org

www.google.ru

bdzhola.com

discoverukraine.com.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: