На українських ринках – обвал цін на овочі

Плодоовочевий індекс за попередній тиждень (з 24 червня по 1 липня 2016 року) знизився на 11,4% після падіння на 21,3% тижнем раніше. Таким чином, ціни за останні два тижні обвалилися майже на третину.

799706

 

Згідно з даними аналітиків, основний внесок в зниженні цін на попередньому тижні внесли картопля і тепличні овочі, які подешевшали на 30% і 16,9% відповідно. У сегменті тепличних овочів тиск на ціни чинило зростання надходження томатів з південних регіонів України.

 

«Також досить істотно — на 13,6%, подешевшали овочі борщового набору. У цьому сегменті найбільш активно падали ціни на буряк, моркву і цибулю, ранні сорти яких все активніше знаходили свій шлях на ринок. При цьому в сегменті ранньої капусти спостерігалося міжсезоння, що призвело до деякого зростання цін на продукцію», — зазначають експерти.

 

Крім того, фруктовий сегмент подешевшав найменш істотно — всього на 0,3%. На тлі бананів, абрикос, малини і вишні, які продовжили дешевшати, відзначалося зростання цін на яблуко, суницю і черешню.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.