Студент Харківської зооветеринарної академії «привіз» із Гани до України тропічну малярію

Швидка медична допомога доправила хворого в Обласну клінічну інфекційну лікарню.

68_main

У Харківській області зареєстровано завізний випадок тропічної малярії – захворювання зафіксовано у слухача зооветеринарної академії, який прибув із Гани.

Як повідомляється в понеділок на сайті Державної санітарно-епідеміологічної служби України, цей випадок зафіксовано 1 липня біля слухача академії, який проживає в гуртожитку в селі Мала Данилівка (Харківська обл.).

За інформацією СЕС, скарги на погіршення самопочуття (підвищення температури тіла до 39°, гарячка, сильний головний біль і біль у суглобах) з’явилися в абітурієнта 30 червня.

Швидка медична допомога доправила хворого в Обласну клінічну інфекційну лікарню і госпіталізувала з діагнозом «малярія не уточнена».

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що потерпілий 25 червня прибув на підготовчий факультет для навчання в Харківській державній зооветеринарній академії з Гани, де є ризик захворіти на тропічну малярію.

В осередку проведено епідеміологічне обстеження, розпочаті протиепідемічні заходи, зазначили в ДержСЕС.

Малярія – захворювання, яке загрожує людському життю, спричиняється паразитами, передається людині внаслідок укусу інфікованими комарами. 80-90% випадків смерті – у разі тропічної малярії, спричиненої Plasmodium falciparum.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.