Особлива ніч у році: як з користю для себе провести ніч на Купала, як правильно загадати бажання

Купальська ніч – особлива ніч у році. Ми звикли до того, що на Купала заведено стрибати через вогнище і шукати цвіт папороті.

Слов’яни вірили, що в ніч на Купала не можна було спати, щось віддавати з дому чи позичати гроші, брати до рук знайдені монети і речі. Крім того, не можна було не прийти до купальського вогнища – за це жінку могли записати у вiдьми.

Але насправді обрядів, які практикуються в ніч із 6 на 7 липня, сила-силенна. Перш за все, на виконання бажань. Слов’яни вірили, що все, загадане в цю ніч, обов’язково здійсниться.

Про те, як з користю для себе провести ніч на Купала, як правильно загадати бажання, як заручитися підтримкою стихій виданню розповів мaг ведичної традиції Ігор Мехеда.

Як я вже говорив, свят Купали – два.

В ніч з 6 на 7 липня відзначається другий Купала. Бог Сонця, який вступив у силу під час літнього сонцестояння 21 червня, і богиня Води, яка отримала новий імпульс сприятливої енергії, беруть шлюб.

Повна назва цього свята у перекладі з санскриту – “Весілля Вогню і Води в Ніч пробудження часу”. Згідно зі стародавніми ведичними традиціями, головною стихією є час – всі інші стихії наpодилися саме з нього.

Час, як і будь-яке інше середовище, має періоди коливань – образно висловлюючись, періоди підйому і періоди спаду часової хвилі. Вважалося, що ті події, які розпочаті на підйомі часової хвилі, приречені на успіх, а ті, яким старт був даний на спаді цієї хвилі, можуть довго не реалізовуватися.

Вважалося, що саме в ніч з 6 на 7 липня йде підйом часової хвилі в усіх точках. Тому бажання, загадані в купальську ніч, обов’язково мають збутися.

Читайте також  Благовіщення Пресвятої Богородиці 2022: коли відзначимо, важливі традиції і заборони свята

Як правильно провести Купальську ніч?

Спалити ляльку, стрибнути через багаття, викупатися в річці

Перш за все позбуваються негативу. Те, що робив Карл Густав Юнг у психоаналізі, наші предки робили на тисячі років раніше.

Вони сплітали ляльку з сухої трави, а потім наговорювали на неї всі негативні риси і обставини, яких хотіли позбутися. Наприклад, “це мій страх”, “це моя хвоpоба”, “це моя невпевненість”, “це моя жадібність”, “це моя бідність”, “це моя лінь” – і так далі.

Коли вночі розпалюється купальське вогнище, перша дія – спалювання в ньому цих ляльок. Лялька згорає, і за симпатичним зв’язком людина позбувається того, що було на ній “записано”.

У Купальську ніч також було обов’язково стрибнути через вогонь, тому що вважалося, що він освячується просто від космічних сил і очищає від будь-якого негативу.

Після цього купалися в річці, що також було символом очищення від негативу.

З вогнищами пов’язані й інші ритуали. Наприклад, ходіння по жаринах, хороводи навколо багаття, приношення дарів вогню. Можна кинути в нього кілька зерен пшениці як пожepтву для того, щоб вpодив добрий врожай пшениці.

Забезпечити собі кар’єрне зростання

У Купальську ніч, біля багаття, в іншому місці або навіть вдома можна 7 разів вимовити таку формулу:

“Трава вище землі, а я – вище трави”. Протягом року людина має зробити успішну кар’єру.

Загадати 300 бажань

Як я вже казав, ця ніч – унікальний час для загадування бажань.

Для цього використовуємо відому схему. Спочатку заряджаємося енергією – шляхом медитації або з’єднання зі стихіями, потім уявляємо чітку картинку вже виконаного бaжання. Наприклад, якщо ми хочемо побудувати будинок, то будинок уже збудований, якщо ми бажаємо здоpов’я близькій людині, людина вже здоpова – і так далі.

Читайте також  День літнього сонцестояння 2017: магія, звичаї, ворожіння та обряди

Потім відчуваємо сильне бажання – “дуже хочу, щоб це здійснилося”.

На завершення – відпускаємо цю мислеформу у всесвіт.

Те ж саме робимо з усіма іншими бажаннями. У цю містичну ніч загадували від 5 до 300 бажань.

Рухати стихії

У цю ніч також зверталися до стихій, щоб забезпечити їхню допомогу в різних питаннях.

Найпростіший спосіб – проголошення ведичної формули:

Сили повітря, надайте допомогу зі сходу,

Сили часу, надайте допомогу з південного сходу,

Сили вогню, надайте допомогу з півдня,

Сили блискавки, надайте допомогу з південного заходу,

Сили води, надайте допомогу із заходу,

Сили усвідомлення, надайте допомогу з північного заходу,

Сили землі, надайте допомогу з півночі,

Сили ефіру, надайте допомогу з північного сходу,

Сили зоряного світла, надайте допомогу з неба,

Сили родючості, надайте допомогу з землі.

Коли вимовляєш ці слова, всі стихії пробуджуються, закручується вихор стихій. Якщо цю формулу вимовити кілька разів, цей вихор працюватиме на виконання бажань у матеріальному світі.

Випробувати вінок на плавучість

В цю ніч на річку опускали вінки. Цікаво, що подібний обряд щодня проводять у Гангу.

Суть обряду, який проводять в Індії, така. Людина звертається до Вищих сил, наприклад, з таким проханням: “Допоможіть мені знайти супутницю життя і створити щасливу сім’ю”, “Допоможіть налагодити бізнес” і так далі.

Промовивши це бажання, на воду опускають вінок із запаленою свічкою чи ароматичною паличкою.

Якщо вінок поплив, це означає, що боги пообіцяли допомогти у здійсненні бажання. Якщо вінок пішов на дно, це не означає, що боги не допоможуть – це означає, що у людини є якісь внутрішні недоліки, карма або гріхи, які перешкоджають виконанню цього бажання.

Читайте також  Вербна неділя: Де в жодному разі не можна брати гілочки і як правильно освятити їх у церкві

В такому випадку слід взяти ще один вінок, і ще один, і ще – і так доти, доки вінок не попливе. Ця наполегливість показує богам, що людина готова працювати заради виконання бажання. І боги погоджуються допомагати.

Повертаючись до свята Купала. Якщо ваш купальський вінок потонув, це не означає, що треба зупинитися. Це означає, що матері-воді треба подарувати щось іще, щоб вона допомогла вам вирішити ваші життєві питання. Можна дарувати фрукти, наприклад, яблуко – його треба кинути в річку або у море.

Знайти цвіт папороті

У купальську ніч шукають цвіт папороті. Насправді існує багато видів папоротей, і деякі з них можуть цвісти. Кожен вид відомий своїми дарами. Той, про який оповідають слов’янські легенди – це чорна папороть, яка росте на межі лісу і болота.

Вважається, що, якщо проковтнути цвіт такої папороті, можна відкрити дуже великі здібності – яснобачення, яснознання, цілительства тощо.

Вважається, що на літнє сонцестояння, в Ярилів день і на Купала лiкарські трави заряджені силою самою природою, тому їх намагаються якомога більше зібрати і заготовити.

Більшу частину обрядів, про які я розповів, можна проводити в домашніх умовах. Замість багаття можна використовувати свічку, замість річки – ванну з водою. Ці обряди все одно “працюватимуть”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.