12 лютого – Василів день або свято Трьох Святих. Що потрібно зробити щоб бути здоровим цілий рік

12 лютого відзначають Василів день або свято Трьох Святих.

Це свято назване на честь трьох святих – Григорія Богослова, Іоанна Златоуста та Василя Великого.

Ці святі були вчителями Православної Церкви і зробили великий внесок у християнську віру.

Наприкінці IX століття до нашої ери в місті Константинополі почалися суперечки, спровоковані отцями церкви. Вони вирішували, хто з них найсвятіший. Кожен святий має свою думку. Василь має дар розуміти природу і тварин. Він суворо дотримується моральної чистоти, стає організатором чернецтва, відмовляється від усього вульгарного. Іван пояснював людям, що таке Слово Боже, вів людей до покаяння і роздягання. Тому люди йому вірили і вважали його головним героєм. Георгій через свою мудрість був найближчим до Всевишнього, і люди йому дуже довіряли.

Через деякий час городяни почали сваритися, крім тих, хто був наближений до Всевишнього. Після цього втрутилися святі. Святі вирішили уві сні відвідати митрополита Євгаїтинського та Іоанна Мавропода. Вони розповідають про суть своєї сварки і просять провести день разом. Вранці Іоанн розповів усім громадянам і духовенству про рішення святителя, всі погодилися, і настав празник трьох святителів.

Раніше свято відзначали 30 січня, встановлюючи місяць, у який вшановували пам’ять кожного святого окремо. Наразі свято перенесено на 12 лютого. День святого Василя відзначають усі православні християни

Так чудово і весело відзначили свято. Святкували за пишними столами з їжею з диких тварин і птахів. Народжені 12 лютого повинні розуміти природу і берегти лісових звірів і птахів. У народі цей день вважався днем ​​примирення, тому, якщо ви з кимось посварилися, краще помиріться, щоб не сваритися до кінця життя. У лісі у ці дні починається сезон гону тварин, які утворюють пари.

Читайте також  Наближається Великий піст 2022: дати, важливі традиції і що не можна робити

Прикмети свята трьох святителів:

Тих, хто цього дня виявляв агресію, наступного дня били віником. Тому не гнівайтеся в цей день.

Якщо ви помітили польову мишу на снігу, дочекайтеся відтавання снігу.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.