Популярність вживаних авто вражає: що і скільки купують українці

Частка вживаних автомобілів на первинному ринку легкових автомобілів становить 52%.

 

У 2018 році продаж в Україні вживаних автомобілів зріс у порівнянні з минулим роком вдвічі, передає Ukr.Media.

Про це повідомляє прес-служба асоціації “Укравтопром”.

За даними джерела, в лютому 2018 українські водії придбали 6,166 тисячі автівок.

При цьому частка вживаних автомобілів на первинному ринку легкових автомобілів становить 52%. За даними асоціації, збільшення частки секонд-хенду на первинному ринку пояснюється насамперед останнім роком дії зниженого акцизу на імпорт легкових автомобілів, що були в експлуатації, і зниженням середньої ціни пропозиції, оскільки цьогоріч пільга поширюється вже і на 8-річні авто.

“У лютому перше місце посів Volkswagen – 949 штук. Другий за популярністю маркою в лютому була Renault – 846 автомобілів, а замикає трійку лідерів Skoda – 628 авто”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у 2017 році ринок нових автомобілів в Україні зріс майже на 21%. Лідером продаж назвали німецького виробника Volkswagen. Дизельні авто 2015 року стали найпопулярнішими серед українських водіїв.

Водіям, які хочуть купити авто з європейською реєстрацією, нагадали про нові правила транзиту транспорту до України та що потрібно врахувати перш, ніж придбати євробляху.

Хто з представників українськї еліти також їздить на євробляхах

Як повідомлялося, Верховна Рада після тривалих акцій протесту водіїв запропонувала консенсус. Українцям пояснили, що зміниться на законодавчому рівні щодо легалізації євроблях.

Також депутати внесли зміни в законопроект щодо ввезення імпортних автомобілів. Так, згідно з документом, оформлення транспортного засобу, привезеного з-за кордону, дещо спростилося. Тепер не потрібно в обов’язковому порядку мати сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам.

Перш ніж придбати євробляху, не завадило б трохи дізнатися про її попереднє “життя”. Водіям розповіли, з якими сюрпризами вони можуть зіткнутися, придбавши вживаний автомобіль в Європі. Крім того, є ризик натрапити на недобросовісних ріелторів, з якими ви маєте справу при купівлі євробляхи.

Читайте також  В пожежі загинула 21-річна Анастасія Ріщук: дівчина опинилася у вогняній пастці

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.