У Чехії зухвалий грабіжник ледь не вбив франківчанку, яка за кордоном лікується від раку (фото + відео)

Діагноз “рак” став для 38-річної франківчанки та її родини справжнім шоком. Проте не вироком – жінка розпочала тривалу боротьбу за своє життя.

Cizinec skončil za mřížemi.

18 червня Уляна вийшла на прогулянку вечірнім Хебом. Це чеське містечко на кордоні з Німеччиною стане її домом на найближчі місяці – тут вона почала боротьбу з підступним раком.

Діагноз їй поставили кілька тижнів тому, хоча дискомфортні відчуття в грудях турбували молоду жінку віддавна. Вона зверталася до франківських лікарів – і в державну лікарню, і в приватну клініку.

“У Франківську їй поставили діагноз запалення і призначили антибіотики. Під час лікування вона поїхала в Чехію до друзів, а коли побачила, що ліки не допомагають, пішла на консультацію до місцевого мамолога і він при першому ж огляді сказав, що ймовірніше за все це рак “, – розповідає сестра франківчанки Юлія.
Зробили біопсію і слова чеського медика підтвердились – рак молочної залози – третя стадія.

Muž byl dopaden a skončil ve vazbě.

“Там в лікарні зустріла медсестру з України, і та порадила залишатись на лікування в Чехії. Вона сказала: “Я працювала і в Україні, і тут, тому маю з чим порівняти. Тут все строго по протоколу”, – продовжує Юлія.

Після першої хімії Уляна почувалася трохи зле: інколи нудило, а через кілька днів волосся почало лізти. Але треба триматися – бо завтра друга хімія. Щоб хоч якось підготуватись до чергового походу в клініку, франківчанка вийшла на вечірню прогулянку – місто у вогнях її заспокоювало.

“Під час прогулянки на неї напав жорстокий грабіжник. Було враження, що він хотів її вбити. Бив дуже сильно по голові. Забрав у неї рюкзак, де були всі її документи, телефон і гаманець. Перестав наносити удари лише після того, як Уляна знепритомніла. Напевно подумав, що вона померла”, – розповідає сестра.

Читайте також  На Прикарпатті відкриють Парк Льодовикового періоду

Cizinci hrozí až 12 let ve vězení.

На крики збіглися люди з сусідніх будинків. Вони і викликали швидку допомогу та поліцію.
“Напад закінчився численними травмами голови і відрізаним пальцем”, – повідомляє місцевий телеканал TN.

Ймовірного нападника затримали, наразі ведеться слідство.

“Підозрюваний у нападі на онкохвору жінку в Хебі знаходиться під вартою. 45-річному ймовірному правопорушнику в разі доведення провини загрожує від 5 до 12 років у в’язниці. У п’ятницю вранці поліцейські з собаками і металошукачами прийшли на місце нападу в пошуках зброї, якою були завдані удари, і особистих речей жертви нападу”, – повідомляє чеська поліція. Поліціянти знайшли деякі речі жертви, але що саме – поки невідомо.

Místo, kde k útoku došlo.

“Нам нічого не розповідають, які речі знайшли, де вони зараз”, – розповідає Юлія. Зараз Уляні терміново потрібна допомога медиків, бо час – не на її боці.

“Потрібно від 4 до 8 блоків хімії, а потім найважливіше – операція по видаленню молочної залози і реабілітація. Якраз післяопераційне лікування – найдовше і найдорожче”, – зауважує сестра франківчанки.

Родина розуміє, що потрібно збирати десятки тисяч євро, хоча остаточну суму їм зможуть сказати лише після операції. Тому просять допомоги у всіх небайдужих.

Místo, kde k útoku došlo.

“Ми допомагаємо на лікування хто скільки може – тато, мама, ми з сестрами, друзі, знайомі. Але цього недостатньо. Потрібно значно більше грошей, ніж у нас є”, – каже Юлія.

Реквізити для допомоги:
Картковий рахунок Приватбанку 4149 4991 2329 7069, Оксана Костюк (рідна сестра).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.