На Прикарпатті любовний трикутник завершився вбивством

Історія розпочалася понад три роки тому в селищі Перегінське на Івано-Франківщині.

Чоловік із дружиною час від часу їздили на заробітки до Росії. Вдома на них чекали син із невісткою та онуком. Того разу на заробітки поїхав лише чоловік. Повернувся за декілька місяців і дізнався, що в його дружини — роман із розлученим мужчиною зі сусіднього села.

Пара вирішила зберегти шлюб. Із коханцем жінка зв’язок розірвала. Але він, як ідеться у матеріалах справи, відступати не хотів.

“Спершу телефонував дружині й просив, щоби вона офіційно розлучилася, — розповів у залі суду зраджений чоловік. — Із лютого 2016 року став телефонувати і мені, погрожував оприлюднити докази їхнього зв’язку, шантажував, вимагав 10 тисяч доларів США, приходив до нашого будинку, бив шибки, казав, що все спалить. Дзвонив і вдень, і вночі. Впродовж доби могло бути до 50 — 60 дзвінків”. Так тривало до пізньої осені.

Одного дня подружжя поїхало в село Дуба, щоби остаточно розірвати любовний трикутник.

Коли екскоханець вийшов із будинку, чоловіки посварилися. Зраджений вдарив суперника декілька разів каменем, що мав у руці. У сутінках йому здалося, що шантажист тримає в руках зброю, тому витягнув з-за пояса штанів свій пістолет.

“Постраждалий намагався схопити зброю й відібрати. Під час шарпанини пістолет вистрелив”, — йдеться у матеріалах справи. Почувши постріл, на поріг хати вийшла старенька мати чоловіка, а кривдник її син тим часом із місця події втік. Зброю із патронами заховав у закинутому сусідньому будинку.

Допитана в судовому засіданні експертка зазначила, що шансів врятувати життя чоловіка навіть в умовах хірургічного стаціонару майже не було.

Загалом слідство і суди у справі тривали понад два роки. За цей час заслухали кількадесят свідків, про- вели низку експертиз та досліджень. І лише кілька днів тому в справі оголосили вирок.

Читайте також  Вбuли за кілька днів до повноліття дочки: Знайомий рoзпрaвився з військовою медикинею

Мешканця Перегінського визнали винним за двома статтями: ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) ККУ. За сукупністю злочинів йому присудили сім років позбавлення волі.

Оскільки винного ув’язнено ще в листопаді 2016 року, а за законом день у СІЗО рахується як два дні позбавлення волі, виходить, що п’ять років він уже відбув і менш як за два зможе вийти на волю.

Доньці вбитого чоловіка, згідно з рішенням суду, засуджений має сплатити 150 тисяч гривень моральної шкоди та 2000 гривень витрат на отримання правової допомоги.

Державі буде винен 18 705 гривень за проведення експертиз.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.