З Івано-Франківська до Долини. У день 60-річчя спортсмен-ветеран пробіг 60 кілометрів

У день 60-річчя Ярослав Рудяк, спортсмен-ветеран за 10,5 годин пробіг 60 кілометрів з Івано-Франківська до рідної Долини.

Чоловік каже, долав по кілометру за кожен рік життя. У Долині пана Ярослава зустрічали десятки знайомих та друзів, запитували, чому так повільно біг.

Чоловік з усмішкою каже, що не поспішав, бо дорогою пригадував прожиті роки. А згадати спортсменові є що, про це у соцмережі повідомила Анна-Сабіна Ружицька, передають “Вікна”.

Пан Ярослав розповідає:

“Я з дитинства у спорті. Щоправда я не професіонал, але затятий аматор. Займався вільною боротьбою, у 25 років розпочав бігати, з 40—пробував себе в паверліфтингу. Та високих результатів не досягнув і повернувся у легку атлетику”.

Уже десять років чоловік долає марафонські дистанції, виступає на всеукраїнських та європейських марафонах змаганнях. Найкращий результат спортсмена був у 2017 році, коли чоловік пробіг 194 кілометри за дві доби. Пан Ярослав зізнається, що, можливо, і став би професійним спортсменом та все життя багато працював. Чоловік трудився мотористом у долинському управлінні бурових робіт. нині—пенсіонер. А ще марафонець-ветеран—багатодітний батько, у нього чотири доньки і син.

З усмішкою пан Рудяк каже:

“Я найщасливіший чоловік та спортсмен у світі, бо в мене аж п’ять “олімпійських медалей”. До речі, мій єдиний син—кандидат у майстри спорту з боксу, а доньки—стрункі та спортивні красуні”.

Коли діти підросли, то чоловік почав інтенсивніше тренуватися.

Ветеран-марафонець розповідає:

“Бігаю три рази в тиждень. Спочатку роблю розминку: 10-15 вправ, це й нахили, кругові рухи тулубом, стрибки на одній та двох ногах, біг на місці, біг з високим підніманням колін, біг із завертанням стопи назад. Після розминки біжу 30-35 кілометрів Долиною, селами району, іноді добігаю до Моршина”. Жодної спортивної дієти чоловік не дотримується. При зрості 150 сантиметрів важить 70 кілограм.”

Читайте також  П'яний водій збив на смерть сина Героя Небесної сотні(ФОТО)

Ветеран-марафонець відповідає:

“Мені це не заважає. Я завжди любив добре поїсти, а побігаю, і все, що з’їв—пропадає”

Улюблені страви пана Ярослава—борщ та вареники, які готують йому дружина з доньками. Щоправда за два тижні перед виступом на чергових змаганнях чоловік зменшує свої порції їжі удвічі, майже не їсть жирного та смаженого. На марафонах п’є лише воду з лимоном.

Кілька років Ярослав Рудяк знайшов у Галицькому районі на дорозі маленьку іконку Богородиці з Ісусом. Образок став спортсменові оберегом. Перед кожними змаганнями чоловік молиться.

Пан Ярослав мовить:

“Коли у 60-ий день народження я біг з Івано-Франківська до Долини, то дорогою також молився та дякував Всевишньому за прожиті роки, родину, дітей, друзів, за те, що маю сили й здоров’я виступати і прославляти своє місто і Україну”

Наразі у чоловіка є дві заповітні мрій: отримати більшу квартиру, бо він з дружиною та п’ятьма дітьми живе у одній кімнаті, та пробігти шість тисяч кілометрів на американському ультрамарафоні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.