Порошенко: Україна — не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському

Чинний президент Петро Порошенко відповів обраному главі держави Володимиру Зеленському на порівняння з «невихованим туристом», наголосивши, що Україна — не номер у єгипетському готелі.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби Адміністрації президента.

«Президент України Петро Порошенко з повагою ставиться і до вибору українців, і до позиції найвищого законодавчого органу. Для нього прийнятна будь-яка дата інавгурації, яку визначить Верховна Рада, позаяк це належить до її компетенції», — наголосив Порошенко.

В АП нагадали, що до моменту інавгурації Зеленського чинним президентом залишається Порошенко, тому він «несе відповідальність за ситуацію в країні».

«Україна це не номер у єгипетському готелі, як здається пану Зеленському. Передача влади — це складний і відповідальний процес. І Петро Порошенко прагне здійснити його згідно європейського традиції, так як це прийнято в демократичних країнах», — йдеться у повідомленні.

Порошенко підтвердив своє запрошення Зеленському щодо проведення зустрічі до інавгурації, і обговорити «найважливіші питання життєдіяльності країни, рівно як і будь-які інші питання, пов’язані із передачею повноважень і відповідальності».

«Відтак, в команді Петра Порошенка не сприймають жодних претензій щодо нібито затягування інавгурації. Водночас вважають позитивним сам факт того, що обраний Президент порушив, нарешті, монополію Ігоря Коломойського на публічне формування порядку денного нової влади і хоча б у чомусь продемонстрував власну позицію… Можливо навіть без консультацій із їхнім спільним адвокатом», — йдеться в заяві АП.

Нагадаємо, Зеленський виступив із терміновим зверненням до Верховної Ради: він вимагає призначити його інавгурацію на 19 травня. Також він заявив, що Порошенко «коїть незворотнє» і порівняв чинного президента з «невихованим туристом» і «кульгавою качкою».

Раніше Зеленський написав листа спікеру Ради Андрію Парубію, в якому наполягає на призначенні інавгурації на 19 травня.

Читайте також  “Зробив це публічно”: Дан Балан заговорив з Тіною Кароль про дітей. “Неймовірна пара”

Депутати фракції «Самопоміч» готові підтримати інавгурацію 19 травня.

В такому випадку за законом він встигне розпустити Раду, якщо захоче цього і будуть законні підстави.

Водночас сам Зеленський заявив, що про розпуск парламенту говорити зарано.

Чергові парламентські вибори в Україні мають відбутися 27 жовтня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.