Urban Space 100 профінансує сім проектів на понад 220 тисяч гривень

Відбулися перші цього року збори співзасновників громадського ресторану Urban Space 100.

Сума до розподілу за результатами першого кварталу діяльності ресторану – 367 942 грн.

Фінансування отримали 7 проектів на загальну суму 220 667 грн.

Решта суми (147 275 грн) відповідно до рішення співзасновників Urban Space 100, переноситься на наступний ґрантовий сезон.

Підтримані проекти:

1. Майбутнєфест. Народжені творити

Сума ґранта – 56 997 грн

Організація масштабного профорієнтаційного фестивалю з такими локаціями як: 2 лекторії, алея можливостей, комунікаційні зони, нетворкінг, фудзони. Його мета: сприяти розвитку молоді Івано-Франківська, створенню простору для самореалізації; збільшити кількість компетентних підлітків, готових до працевлаштування чи започаткування власної справи, шляхом профорієнтації.

2. Діти моніторять якість повітря

Сума ґранта – 18 616 грн

Мета проекту – навчити дітей слідкувати за якістю повітря, аналізувати показники забруднення та як реагувати на різні концентрації забруднення. Через дітей донести проблематику забруднення повітря до батьків. Наповнити місто більшою кількістю станцій громадського моніторингу якості повітря задля кращої поінформованості населення.

3. Дрібнота: сімейний пікнік // 48 призових місць та нагородження наймолодших

Сума ґранта – 42 300 грн

Це щорічне міське свято до Дня захисту дітей, яке відбудеться 1 червня у міському парку ім. Т. Шевченка. Подія залучає до 200 учасників велоперегонів та до 1000 учасників розвиваючих локацій. Велоперегони включають 16 заїздів для дітей від 3 до 14 років. Ця подія сприяє покращенню сімейних зв’язків та популяризації здорового способу життя серед дітей.

4. Інвалідність не обмежує – обмежує дискримінація!

Сума ґранта – 25 654 грн

Подолання дискримінації за ознакою інвалідність через:

– висвітлення проблеми архітектурної, транспортної та інформаційної доступності для маломобільної групи населення міста Івано-Франківська та області;

Читайте також  У квітні пенсіонерам виплатять по 1000 грн допомоги. Хто претендує на отримання виплати

– надання рекомендацій стосовно толерантного ставлення, етики спілкування та супроводу людей з інвалідністю.

Втілення шляхом поширення інформації через тренінги та ЗМІ.

5. Веломарафон “Франко100”

Сума ґранта – 40 000 грн

Мета проекту – організувати в Івано-Франківську веломарафон протяжністю 100 км за правилами Audax Club Parisien (один із найстаріших велосипедних клубів світу), що буде вперше проходити на території області, та зробити його щорічним змаганням. Таким чином позитивно зарекомендувати наше місто у всеукраїнському велорусі, запросивши велосипедистів з різних міст та областей України.

6. Ноги чи колеса – це лиш спосіб пересування

Сума ґранта – 27 000 (проект отримав часткове фінансування від заявленої суми)

Проект націлений на 9-місячну роботу, щоб витягнути людей з інвалідністю з їх осель задля соціалізації, комунікації, підвищення кваліфікації, психологічної допомоги, щоб інтегрувати їх у повноцінне суспільство. Для них будуть проводитись навчання, майстер-класи, психологічні тренінги, семінари, конференції, розважальні заходи, щоб соціалізувати людей з інвалідністю.

7. Школа репродуктивного здоров’я

Сума ґранта – 10 100 грн

Метою проекту є збереження та формування правильних уявлень про репродуктивне здоров’я молоді шляхом просвітницької роботи; популяризації знань щодо профілактики захворювань, які передаються статевим шляхом. Проект передбачає проведення: 41 лекцій у школах і коледжах Івано-Франківська, 5 лекцій у формі відкритого спілкування для студентів з досвідченими лікарями, які працюють у сфері репродуктивного здоров’я.

Включно з цими проектами Urban Space 100 за весь час існування підтримав вже 99 проектів.

Наступні загальні збори відбудуться 27 липня, а подавати заявку на ґранти можна з 15 червня до 15 липня.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.