15 предметів, які є в кожному будинку і які краще викинути

Здоров’я – це не тільки заняття спортом і правильне харчування. Деякі звичні нам предмети повільно і непомітно завдають шкоди нашому організму. Думаєте, вони зручні і спрощують життя?

Краще подумайте про те, яку шкоду вони здатні принести.

Ось 15 речей, які краще відразу викинути.

1. Пластикові контейнери для їжі

Сьогодні такі пластикові контейнери є у багатьох господинь. Однак не всі вони безпечні. Якщо на дні такого посуду ви побачите позначення «7», « PC », «ПК», A ( BPA ), S ( BPS ) – викидайте шкідливий пластик без жалю. Також краще викинути пластикові вироби взагалі без маркування. Зараз вже роблять якісний пластик для посуду, але все ще можна зустріти дешеві варіанти, які містять токсичні речовини і шкідливі для здоров’я.

2. Освіжувачі повітря

Звичайно, приємно, коли в будинку пахне морським бризом, але якщо вам дороге здоров’я – позбавляйтеся від освіжувачів, в яких повно хімії. Краще зробіть натуральний ароматизатор.

3. Антибактеріальне мило

Антибактеріальне мило – вдалий маркетинговий трюк. Це мило не має нічого спільного з антисептиками, тому і різниці між звичайним і антибактеріальним милом практично немає. Зате побічних ефектів – маса. Вже підтверджена стійкість бактерій до триклозану (основного компоненту антибактеріального мила), і негативний вплив мила на здоров’я тварин. Безпека його для людини досі не підтверджена.

4. Зубні щітки

Щітку треба міняти раз в два місяці. Здається, все це знають. А ви коли міняли щітку? Пам’ятайте, що щітка, що була у активному вжитку більше 3 місяців, не просто починає погано чистити, а й завдає шкоди.

5. Речі, які вас дратують

Психічне здоров’я – теж важливо. Так буває, що нас страшенно дратує якась велика річ, меблі або штори, але викинути їх шкода. У підсумку ми щодня отримуємо частку негативу, дивлячись на це неподобство. Викидайте такі речі або спробуйте кардинально змінити їх зовнішній вигляд – не шкодуйте їх, пошкодуйте себе.

Читайте також  Комаровський назвав популярний антибіотик убивчим для здоров’я

6. Залишки їжі

Всі ми намагаємося заощаджувати. І напевно хоч раз залишали в холодильнику пару котлет, борщ або тортик, якому пару днів – адже начебто ще нічого! Пам’ятайте про терміни придатності продуктів, не експериментуйте зі здоров’ям.

7. Туш для вій

Якщо ви не дуже часто фарбуєтеся, це не означає, що туш можна міняти раз на рік. Але ж туш, відкрита хоча б раз, вже починає псуватися і збирати бактерії. Термін служби косметики для вій такий же, як у зубної щітки – 2-3 місяці! Більш стара туш може викликати подразнення очей, погано впливати на вії або стати причиною запалення.

8. Контактні лінзи

Цей предмет варто міняти і чистити особливо ретельно, адже в разі порушення правил використання вас чекають кон’юнктивіти, запалення, дискомфорт і навіть виразка рогівки – краще зовсім без лінз! Використовуйте одноразові лінзи, а багаторазові не лінуйтеся міняти частіше і ретельно очищати.

9. Упаковки зі старими спеціями

Старі спеції, які ви рідко використовуєте, треба періодично оновлювати. Хоча шкоди від них не буде, але з часом вони втрачають свій аромат і смак.

10. Торішній сонцезахисний крем

Такі креми швидко втрачають свої властивості, тому зберігати крем до наступного літа немає сенсу – через рік він вже не захистить вашу шкіру від шкідливого впливу сонячних променів.

11. Блиск для губ

Будь-яка рідка косметика, особливо яка стикається з губами, дуже швидко стає розсадником бактерій. Викидайте все, що старше 6 місяців.

12. Фільтри в кондиціонері

За даними досліджень, повітря в приміщенні з брудним фільтром кондиціонера гірше, ніж на вулиці, в 25-100 разів. Якщо фільтри не міняти вчасно, весь пил, бруд і цвіль буде успішно розлітатися по кімнаті і потрапляти в ваші легені.

Читайте також  Що станеться з організмом, якщо щодня їсти гарбузове насіння

13. Старий бюстгальтер

Старий улюблений бюстгальтер вже трохи розтягнувся, але ж ще виглядає непогано, тому викидати його так не хочеться. Умовте себе і ліквідуйте його негайно, адже неправильно підібраний або розтягнутий бюстгальтер погано підтримує груди і втрачає своє головне призначення.

14. Губка для миття посуду

Губка для посуду – курорт для мікробів. Сиро, волого, тепло – як тут не розплодитись? У такому живильному середовищі із залишків їжі і води бактерії відчувають себе чудово. Ретельно сушіть губки після миття посуду і частіше їх міняйте.

15. Пластикові обробні дошки

Багато хто думає, що в дереві мікробів скупчується більше, ніж в пластиці, та й служить полімерна дошка довше. А ось недавнє дослідження показало, що смоли, присутні в натуральному дереві, мають бактерицидні властивості. Згодом і на пластиці з’являються подряпини і надрізи, залишені ножами, які неможливо промити повністю. Регулярно викидайте старі дошки і купуйте нові.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.