Після матчу Росія – Англія на трибунах спалахнула бійка

Близько 30 російський вболівальників прорвали оточення стюардів після матчу Росія – Англія

237349

Російські фанати напали на вболівальників Англії після матчу збірних на Євро-2016. Про це повідомляє AP.

“Не знаю, показують чи це у вас, але на Велодромі почалося місиво. Зараз хтось “отгребет”, – написав у Twitter журналіст Володимир Мула.

“Бійка спалахнула прямо на трибунах! Близько 30 російських уболівальників прорвали оточення стюардів і побігли до сектора з англійськими фанатами”, – написав у Twitter журналіст Ілля Варламов.

Сутички тривали до тих пір, поки стюарди не втрутилися у справу. При цьому ніякої буферної зони між фанатами обох країн не було.

У свою чергу глава Російського футбольного союзу, міністр спорту РФ Віталій Мутко заявив, що Російський футбольний союз ідентифікує і покарає всіх російських уболівальників, які брали участь у заворушеннях.

Крім того Мутко зазначив, що поведінка фанатів в Марселі псує імідж Росії напередодні Чемпіонату світу-2018.

“При чому тут чемпіонат світу 2018 року? Це чемпіонат Європи, це різні турніри і різна організація. Звичайно, ми повинні як господарі майбутнього чемпіонату світу імідж свій зберігати і не треба, щоб люди (фанати) його псували. Це найгірше”, – сказав Мутко.

УЄФА відкриє дисциплінарну справу з приводу заворушень у Марселі з участю російських і англійських фанатів. При цьому російську сторону чекають більш серйозні санкції після бійки вболівальників на англійців на стадіоні по завершенні матчу.

Читайте також  Перша ліга. Дніпро-1 дотиснув Прикарпаття (відео)

При розгляді справи дисциплінарний комітет УЄФА може взяти до уваги схожі інциденти з російськими фанами на Євро-2012 у Польщі.
Інформація щодо санкцій після матчу Росія – Англія буде протягом доби.

Футбольна асоціація Англії виступила зі зверненням до вболівальників з проханням не порушувати громадський правопорядок.

“FA дуже розчарована заворушеннями і засуджує таку поведінку. Влада повинна визначити винних у тому, що сталося, і вжити заходів. Футбольна асоціація Англії закликає вболівальників вести себе правильно”, – зазначив представник організації.

Як повідомляє АР, головний тренер збірної Англії Рой Ходжсон відмовився коментувати інцидент, зазначивши тільки, що гравці “не були особливо обізнані (про те, що сталося), і це, звичайно, не мало ніякого впливу на підготовку до гри і саму гру”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.