50 способів розважити дитину, поки мама працює

Напевно, кожному з батьків знайома ситуація, коли малюк наполегливо вимагає уваги, але справ так багато, що необхідно якнайшвидше чимось зайняти дитину, щоб виділити час на себе. Ось для таких екстрених випадків пригодиться цей перелік розваг для дітей. Щось можна адаптувати для малюків, а щось підійде і школярам.

Нагадуємо про те, що дітки до 3 років весь час повинні бути в полі вашого зору. Деякі з цих ігор вимагатимуть певної підготовки, але результат буде просто чудовим.

1.  Дайте дитині фломастери і звичайну картонну коробку. Нехай розмальовує її так, як вважатиме за потрібне.
2. Проведіть експеримент. Налийте води в таз і дайте дитині різні предмети. Нехай досліджує, які з них тонуть, а які залишаються на поверхні.
3. В той самий таз покладіть одяг для ляльок і запропонуйте дитині його «випрати».
4. Проведіть символічний день народження іграшки, і нехай малюк сам влаштує свято (підготуйте для нього святкові ковпачки, дитячий посуд і повітряні кульки).
5. Зберіть свої старі намиста, браслети і прикраси в одну скриньку і дозвольте малюкові їх перебрати.
6. Візьміть пляшку з великим горлечком і сформуйте газету в кульку. Запропонуйте малюкові пограти в гру – спробувати закинути кульку в пляшку.
7. Дайте дитині картонні втулки, олівці, кольоровий папір і запропонуйте змайструвати з них щось незвичайне (ця гра підійде для старших дітей, яким можна запропонувати готові шаблони з інтернету).
8. Візьміть пальчикові фарби, посадіть дитину у ванну (вона повинна бути сухою, без води) і дозвольте їй розмальовувати бортики як заманеться.  Потім всі ці шедеври можна сфотографувати і змити водою.
9. Візьміть мотки товстих ниток і запропонуйте дитині намотувати ниточки на фломастери, котушки і т. д. Якщо ви заздалегідь приготуєте форми з картону у вигляді змійки, черв’ячка або будь-яких інших веселих персонажів – буде чудесно.
10. Змайструйте світловий стіл (планшет) для малювання піском своїми руками. І нехай діти творять диво скільки їм завгодно.

Читайте також  Вчені пояснили, чому жінка може назвати під час сексу ім'я колишнього

11. Запропонуйте дитині паперові кораблики, і нехай вона їх відправить в плавання по ковдрі (з останньої дуже зручно робити «хвилі»).
12. Дайте дитині надувні кульки (залежно від віку дитини вона може надути їх самостійно або ви можете зробити це за неї) і гуаш. На кульці можна намалювати все що завгодно.
13. Візьміть невелику коробочку і перетворіть її на «кабіну» для іграшки: виріжте «віконце» і «двері». За допомогою будь-якого гачка або прищіпки прикріпіть її до мотузки, що імітує канатну дорогу. Покладіть всередину «кабіни» іграшку – і відправляйте «кабіну» в мандрівку по саморобній канатній дорозі (кінці мотузки можна закріпити в різних кутках кімнати).
14. Запропонуйте дитині попити чай зі справжніх яблук: заздалегідь виріжте чашечку з половинки яблука і налийте туди улюблений чай.
15. Дайте малюкові чисті овочі та фрукти і запропонуйте погратися в магазин зі своїми іграшками (нехай вони будуть покупцями, а він – продавцем).
16. Дайте дитині фольгу (підійде та, що призначена для запікання) і запропонуйте зробити з неї корону або прикраси.
17. Влаштуйте для дитини піжамну вечірку. Якщо є спальні мішки, розкладіть їх на підлозі, якщо немає – підійдуть і пледи.
18. Запропонуйте дитині погратися в дизайнера. Дайте їй ручку і папір, нехай малює план перестановки меблів (а найбільш вдалі рішення можна навіть втілити в життя).
19. Якщо у вас залишилися засушені квіти, листя і т. д., запропонуйте дитині зробити з них картину (гербарій).
20. Запропонуйте дітям самим намалювати комікси. Тема може бути абсолютно будь-якою, наприклад розповідь про улюбленого супергероя.
21. Розстеліть на підлозі великий аркуш паперу і запропонуйте дитині намалювати фломастером хитромудру лінію, а потім скажіть, що це нова гоночна траса, нехай малюк візьме машинку і спробує її пройти.
22. Дайте дитині велику кількість пластмасових стаканчиків, і нехай вона робить з них пірамідки, фортеці, вежі та все інше, на що вистачить її фантазії.
23. Візьміть стрічки або нитки і прикріпіть їх в коридорі так, щоб вони нагадували лазерні промені зі шпигунських фільмів. Запропонуйте дітям пройти крізь цей лабіринт (так, як це показують у шпигунських фільмах).
24. Покладіть обруч посередині кімнати і запропонуйте дитині потренуватися з влучності. Можна кидатися літачками або кульками з паперу. За потрапляння в певну зону обруча можна призначити солодкий приз.
25. Запропонуйте малюкові погратися в школу або садок. Дайте йому багато іграшок, і нехай дитина піклується про своїх підопічних: вчить їх, вкладає спати і т. д.
26. Якщо ви зайняті прибиранням, дайте дитині вологу ганчірку і покажіть ту ділянку, де її допомога буде неоціненною (головне, чітко визначити межі).
27. Запропонуйте дитині протерти дзеркало. Крім того, що у неї буде можливість вдосталь покривлятися, це ще й дасть практичну користь.
28. Налийте води в таз і накидайте туди іграшкових рибок (підійдуть також будь-які іграшки, які не тонуть). Дайте дитині в руки шумівку і запропонуйте порибалити.
29. Гра в кораблики. Запропонуйте дітям самим змайструвати кораблики з паперу чи візьміть для цього шкаралупки волоських горіхів.
30. Пам’ятайте, як ми раніше гралися в гру «Підлога – це лава»? Принцип цієї гри такий самий, тільки потрібно розкидати по підлозі «острівці безпеки», наприклад листки картону, підставки під гаряче і т. д.

Читайте також  "Рай для Фреймут та Абрамова": у франківському супермаркеті продають прострочену продукцію з пліснявою (фото)

31. Дайте дитині аркуш паперу і пензлик з фарбами. Запропонуйте намалювати картину, тримаючи пензлик пальцями ніг.
32. Заздалегідь принесіть листя дерев додому і запропонуйте дитині написати на них листи одне одному.
33. Запропонуйте побудувати фортецю з подушок, ковдр та інших підручних матеріалів.
34. А це трохи вдосконалена гра в домальовування: намалюйте на аркуші безліч закарлючок і попросіть дитину домалювати на них картину.
35. Заздалегідь підготуйте записки із завданнями і розкладіть їх по різних кімнатах. Влаштуйте дітям квест. Наприклад, нехай вони шукають по карті скарбів, де захований скарб.
36. Пограйте в «Знайди іграшку». Можна заховати іграшку на видному місці, а якщо хочете зайняти дитину на більш тривалий час, то виберіть для цього якийсь затишний куточок.
37. Дістаньте старі DVD-диски і дозвольте дітям їх розмалювати.
38. Зніміть всі магніти з холодильника і дозвольте малюкові самому розмістити їх так, як йому хочеться.
39. Дайте дитині купку непотрібних журналів і запропонуйте вирізати з них найбільш класні, на її погляд, картинки (ножиці краще взяти безпечні, а журнали – дитячі).
40. Запропонуйте дитині зробити колаж. З тих самих журналів можна вирізати улюблені картинки (наприклад, на якусь певну тему) і потім наклеїти їх на аркуш паперу.
41. Нехай дитина спробує зробити сніжинки з серветок.
42. Пазли своїми руками: запропонуйте дитині розрізати листівку на кілька частин, а потім зібрати її.
43. Змайструйте «відерце з секретами»: покладіть туди прості речі, з якими дитина може погратися; головне, щоб речей було багато і вона довше їх розбирала.
44. Викладіть з шафи одяг і запропонуйте малюкові приміряти на себе різне вбрання.
45. Дайте дитині шкарпеточки і скажіть, що їх треба зібрати за кольором: нехай знайде кожному свою пару.
46. Запропонуйте дитині стати керівником поїзда. Нехай розкладе стільці паровозиком і посадить на них свої іграшки, немов це пасажири.
47. Скрутіть килим і запропонуйте запустити машинки в новоутворений тунель.
48. Дайте дитині хустки, окуляри, капелюхи і т. д. та запропонуйте показати вам різних персонажів, використовуючи цей одяг для створення образів.
49. Запропонуйте дитині самій зібрати рюкзак для подорожей.
50. Нехай діти відчують себе стилістами. Дайте їм різний одяг для іграшок і запропонуйте влаштувати модний показ.

Читайте також  Священик назвав перешкоди усі перешкоди для укладення шлюбу

Може, у вас теж є свої забавки-ігри?

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.