“Не злякалась стихії”: 12-річна дівчинка врятувала чотирьох дітей під час потужної повені

Тетяна Тулайдан врятувала свого 7-річного братика і ще трьох сусідських дітей.

У селі Стебне, що в Рахівському районі Закарпатської області 12-річна дівчинка Тетяна Тулайдан під час потужної повені врятувала свого братика та трьох сусідських дітей. Вода стрімко наповняла її будинок, але дівчинка не розгубилась.

“Гляньте у ці очі – в них немає страху. Це очі справжнього героя – Тетяни зі Стебного, що на Рахівщині. Юна дівчина, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей. Коли їхні батьки працювали в полі, а вода почала різко прибувати до будинку, Тетяна не розгубилася”, – розповів голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

Дівчинка вимкнула електрику вдома, взяла 7-річного братика Юрчика за руку і побігла до будинку своєї тітки. Там перебували ще троє наляканих дітлахів, а води в хаті вже було по коліна. Школярка забрала дітей, заспокоїла їх та провела на другий поверх свого будинку, де вони були в безпеці і чекали дорослих.

“Відважний вчинок Тетяни – це приклад для нас, дорослих, котрий заслуговує на те, аби про нього знали всі. Я, як тато, навіть не можу уявити, що переживали в той момент батьки, яких не було вдома, і вони розуміли рівень небезпеки. Тетяна Тулайдан – маленька геройка з великим серцем”, – зазначив Андрій Полосков.

Очільник Закарпаття додав, що звернувся до ДСНС України з проханням номінувати 12-річну Тетяну Тулайдан на здобуття премії “Герой-рятувальник року”.

Нагадаємо, 10 липня на Рахівщину налетіла потужна злива – велика вода затопила будинки, городи, змила дороги. Місцеві жителі зняли моторошне відео, як починалась стихія. Зараз на Закарпатті розшукують чоловіка, який під час сильної грози пішов шукати коня, якого забрала течія, і зник.

Читайте також  Увага! Люди допоможіть знайти. Пропала дівчина! Зробіть репост не оминайте чуже горе

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.