У закладах освіти збирають підписи за Марцінківа. Влада цей факт заперечує

У франківських навчальних закладах доручили зібрати підписи за Руслана Марцінківа на посаду міського голови. Міська влада каже, що такого не може бути.

Вранці 25 вересня у редакцію “Галки” звернулися представники трьох шкільних і дошкільних навчальних закладів Івано-Франківська та розповіли, що отримали від департаменту освіти та науки завдання організувати збір підписів на підтримку діючого мера.

Як повідомляють, бланки з підписами працівників “ЗА Руслана Марцінківа на посаду міського голови Івано-Франківська в жовтні 2020 року” слід здати до 16:00 25 вересня.

У коментарі “Галці” директор департаменту освіти та науки франківської міськради Ігор Максимчук цей факт заперечив.

“Такого точно не було. Ніхто такі бланки в школи не направляв однозначно. З департаменту освіти – так точно. Напевно, таких бланків є дуже багато по Івано-Франківську, десь у відповідних пунках. Але точно ніхто не зумовлює таке робити у навчальних закладах”, – наголосив Максимчук.

Нагадаємо, політична агітація у закладах освіти заборонена. Невтручання політичних партій в освітній процес є однією із засад державної політики у сфері освіти та одним із принципів освітньої діяльності (стаття 6 Закону України “Про освіту”), інформує “Освітній портал”.

Політичні партії (об’єднання), їх члени, депутати (кандидати в депутати) не мають права провадити свою діяльність в закладах освіти, втручатися в їхню освітню діяльність. У закладах освіти забороняється зберігати, розміщувати, розповсюджувати рекламу, плакати, подарунки, стенди, листівки, аудіо- чи відеоматеріали, інші матеріальні чи нематеріальні об’єкти (крім підручників), які містять:

назву чи символіку політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);
зображення, прізвища, імена та по батькові учасників чи засновників політичних партій (об’єднань), громадських чи благодійних організацій, назва чи символіка яких співзвучні з назвами та символікою політичних партій (об’єднань);

Читайте також  Презент для мера: на сесії франківські активісти зробили Марцінківу незвичний подарунок (фото)

зображення, прізвища, імена та по батькові виборних осіб та осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (частина 3, 4, статті 31 Закону України “Про освіту”).
Відповідальність за дотримання чинного законодавства у закладі освіти несе його керівник, і він не має права дозволяти будь-кому розповсюджувати політичну рекламу. Якщо ж він дозволяє її розповсюдження або не реагує на факт розповсюдження політичної реклами, то це – грубе порушення Конституції України, Закону України “Про освіту” та “Про повну загальну середню освіту” (частина 4, абзац 1, стаття 38 Закону України “Про повну загальну середню освіту”).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.