“З вагою 268 грам”: Лікарям вдалось врятувати немовля, яке народилось з екстримально-низькою вагою

“З вагою 268 грам”: Лікарям вдалось врятувати немовля, яке народилось з екстримально-низькою вагою.

Хлопчик з’явився на світ за допомогою екстреного кесаревого розтину на 24-му тижні вагітності (нормальний термін — 38 тижнів). Він повністю вміщався у двох долонях дорослої людини, а його його вага була вдесятеро менше нормальної ваги новонародженого, якою прийнято вважати 2,8 кілограма.

В Японії лікарі боролись за життя малюка, який народився з вагою всього 268 грамів. Проте хлопчика уже виписали з лікарні.

Немовля одразу помістили в реанімаційне відділення для новонароджених. Йому довелося провести в лікарні понад 5 місяців. За цей час його вага збільшилася до 3,24 кг. За висновком лікарів, його виписали з лікарні зовсім здоровим.

«Я можу тільки сказати, що я щаслива, що він виріс таким великим, тому що, чесно кажучи, я не була впевнена, що він може вижити», — сказала мама хлопчика.

Вперше в історії лікарям вдалося виходити настільки маленького новонародженого хлопчика. У світі відомо лише про 23 випадки, коли вдавалося врятувати новонароджених з вагою менше 300 грамів. З них тільки в чотирьох випадках вижили хлопчики, решта — дівчатка.

Нагадаємо, найменша дівчинка народилася в Німеччині у 2015 році й важила 252 грами.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.