Комітет Верховної ради підтримав хімічну кастрацію ґвалтівників дітей

Парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам підтримати в цілому законопроект №6607, що впроваджує Єдиний реєстр осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей, та посилює відповідальність за ці злочини.


Про це повідомляє УП з посиланням на пресслужбу Національної поліції.

Проект закону розглянули після того, як електронна петиція про захист дітей від сексуального насильства набрала необхідну кількість голосів на сайті Верховної Ради.

У проекті закону, згідно з петицією, йдеться про те, що реєстр буде “напівзакритим” і сприятиме недопущенню у дитячі заклади осіб із судимістю за сексуальне насильство над дітьми.

“Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів”, – зазначають у петиції.

Крім того, законопроект передбачає хімічну кастрацію, яку автори закону визначають як “введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу”.

“Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які: 1.Вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини 2. Мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія”, – йдеться в петиції.

Водночас, голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що правоохоронці підтримують законопроект “стовідсотково”.

Раніше на створенні єдиного реєстру педофілів наполягав Департамент боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми. Крім того, правоохоронці повідомляли, що з початку цього року в Україні вбито понад 50 дітей, і просили нардепів підтримати проект №6607.

Нагадаємо:
23 червня в Києві, в озері Вирлиця, знайшли убитим 9-річного хлопчика. У поліції повідомили, що на тілі дитини були “численні колото-різані рани”.
19 червня при обшуку в одному з домогосподарств на Одещині поліцейські виявили тіло 11-річної дівчинки у вигрібній ямі.
Затриманий сусід зізнався, що затягнув її до себе у двір, намагався зґвалтувати, а коли вона стала чинити опір – задушив і завдав кілька різаних ран.

Читайте також  З’явилися свiжі ФОТО табоpів у Білоpусі, де, ймовіpно, житимуть “вагнеpівці”

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.