“Відправили на навчання здоровою, а забрали в труні”: водій, який збив студентку з Польщі, вини не визнає

Винуватець ДТП — уродженець села Доброводи Збаразького району Віктор Леськів, на утриманні якого троє малолітніх дітей.

17 січня Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок водієві, який три роки тому смертельно травмував 19-річну громадянку Польщі Аґнєшку Єзєрську, — п’ять років тюрми. Проте, очевидно, водій подаватиме на апеляцію, бо не визнає своєї вини. Винуватець ДТП — уродженець села Доброводи Збаразького району Віктор Леськів, на утриманні якого троє малолітніх дітей. Він перебував на момент аварії у стані алкогольного сп’яніння. Потерпілі у справі — батьки загиблої полячки Барбара та Вальдемар, а також сестра Моніка Поплавська.

Аварія сталася 3 березня 2016-го, близько 23-ої години, в Тернополі на вулиці Замковій. Водій мікроавтобуса «Мерседес Спринтер» Леськів на великій швидкості врізався в мікроавтобус «Опель Віваро», який на пішохідному переході пропускав дівчину. Внаслідок зіткнення пішохід потрапила під колеса «Опеля» і з травмами різного ступеня тяжкості, зі струсом та забоєм головного мозку, в стані церебральної коми її доправили до однієї із лікарень міста. На жаль, врятувати життя потерпілій медики не змогли — через кілька годин вона померла… Водій-винуватець утік з місця аварії.

Загиблою виявилася 19-річна громадянка Польщі Аґнєшка Єзєрська із міста Замосць, яка навчалася на першому курсі Тернопільського державного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського на факультеті для іноземців за спеціальністю «лікувальна справа». Того вечора вона поверталася від ставу з пробіжки. Очевидці розповідають, що водій «Мерседеса» мчав на високій швидкості, звук від зіткнення з «Опелем» був дуже сильний. Поки на місце події прибула слідчо-оперативна група, водій «Мерседеса» втік. Дівчині надали першу допомогу, а тоді швидка забрала її до лікарні, проте отримані травми були несумісні з життям…

Читайте також  Смертельна ДТП. На Прикарпатті автомобіль врізався у фуру. ФОТО

Через кілька годин правоохоронці розшукали водія. На момент аварії він був у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого й вчинив непоправне.

У Тернополі Аґнєшка наймала квартиру на спілку з дівчинкою-українкою, а наш медуніверситет обрала через те, що тут значно дешевше навчання. Добре знала англійську, а також охоче вчила українську. Систематично займалася у спортзалі, а коли туди не ходила, бігала біля ставу.

— Для нас звістка про те, що Аґнєшка раптово загинула, була шоком, — розповідали її знайомі. — Ще вранці вона була на парах у гарному настрої, а тут… Одна річ, коли людина хворіє і помирає, а інша — коли через п’яного водія гине молода дівчина, в якої ще все життя попереду. Важко уявити, як це горе пережити рідним Аґнєшки. Відправили на навчання живою-здоровою, а забрали… в труні.

У суді водій «Мерседеса» своєї вини не визнав, стверджував, що за кермом на момент аварії був не він, а керував того фатального вечора автомобілем його знайомий. Через алкогольне сп’яніння подробиць ДТП не міг пригадати. Проте суд вивчив зібрані матеріали і прийшов до висновку про винуватість підсудного, а відповідно, призначив покарання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.