У Харкові попрощалися з загиблими у катастрофі Ан-26: фото та відео

У Харкові попрощалися з Віталієм Вільховим, який помер після авіакатастрофи в Чугуєві

У Харкові попрощалися з загиблими в авіакатастрофі в Чугуєві Віталієм Вільховим. Курсант Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба отримав 90% опіків тіла і помер у реанімації 26 вересня – на наступний ранок після аварії Ан-26.

Церемонія прощання проходила на Меморіалі Слави о 9:00, розповів в Telegram голова Харківської ОДА Олексій Кучер.

Вільховий Віталій Богданович народився 27 червня 2000 року, він був солдатам військової служби за контрактом. В той день 20-річний хлопець став одним із 20-ти курсантів, які здійснювали навчальний політ. О 20:45 літак Ан-26Ш, бортовий номер 76 зайшов на аварійну посадку і впав всього в кілометрі від аеродрому.

Віталія намагався врятувати з вогню його товариш В’ячеслав Золочевський. Хлопця накрило фюзеляжем у момент аварії, що і врятувало йому життя.

Попрощатися із загиблим прийшли курсанти університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба, керівництво університету, харків’яни.

Лікарі кажуть, що при 90% опіків у хлопця не залишалося жодного органу і системи, які не були вражені. Шанси на виживання попри молодий вік були мізерними. В останні хвилини життя до нього пустили маму.

Всього в той день загинуло 26 осіб: 19 курсантів та 7 осіб екіпажу і старшого командування.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.