В Україні збільшили розмір допомоги по безробіттю: на скільки розбагатіємо

Тепер українці, яким виплати призначаються з урахуванням страхового стажу та заробітної плати, будуть отримувати 1630 грн. Раніше – 1440 грн.

Про це йдеться на сайті парламенту. Для тих, кому виплати призначаються без урахування зарплати і страхового стажу, допомога по безробіттю становитиме 610 грн.

До цього українці отримували 544 грн. Раніше розміри допомоги по безробіттю міняли в грудні 2017 го. Зараз відповідну постанову правління Фонду загальнообов’язкового державного соцстрахування на випадок безробіття втратило силу, передає Newsoboz.

Максимальний розмір допомоги по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Йдеться про 7364 грн. Крім того, виплати по безробіттю не можна отримувати більше 360 днів протягом 2 років. В Україні з 1 січня на 12% збільшився розмір мінімальної заробітної плати. Вже з першого дня 2019 року мінімальна зарплата в Україні встановлена ​​на рівні 4173 грн, тоді як в грудні цей показник дорівнював 3723 грн.

Також зросла і мінімальна погодинна оплата праці. З 1 січня для найманих працівників вона виросла з 22 грн 41 коп. до 25 грн 13 коп.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: