Михайло Срібняк переміг з перевагою у 165 голосів на виборах голови Новицької ОТГ

Оприлюднено результати перших виборів у Новицькій об’єднаній територіальній громаді, які відбулися минулої неділі. Голову та депутатів сільської ради новоутвореної ОТГ обирали жителі Новиці, Зеленого Яру, Підмихайля, Бережниці, Добровлян, Середнього та Старого Угриновів.

Як поінформувала голова Новицької сільської виборчої комісії Марія Осколіп, виборці були не надто активними: участь у виборах взяли менше 49% виборців громади — проголосував 4001 виборець з 8184, які були занесені у списки. Загалом явка у межах 50% була у всіх селах, тільки у Бережниці були більш активними — проголосувало понад 64%.

Серед п’яти кандидатів на сільського голову — Василя Головчака, Ігоря Кубрака, Миколи Михайлюка, Михайла Перегінця — перемогу здобув Михайло Срібняк, наразі — голова Калуської районної ради, висуванець БПП. Свої голоси за нього віддали 1494 виборці. З числа виборців Новиці та Зеленого Яру його підтримало 245 осіб, у Добровлянах — 97. Найбільше підтримали Михайла Срібняка у Середньому та Старому Угриновах (68% та 62% виборців відповідно), Підмихайлі та Бережниці (приблизно по 55%).

За Василя Головчака проголосувало 1329 виборців, з них жителів Новиці та Зеленого Яру — 750, Добровлян — 197.

Михайло Перегінець, за якого проголосувало 612 виборців, — на третьому місці. Жителі Добровлян, рідного села кандидата, віддали за нього 272 голоси.

Новичанина Миколу Михайлюка підтримало 299 виборців, колишнього підмихайлівського сільського голову Ігоря Кубрака — 186

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.