Кидай дитину – дуй на роботу: нова ініціатива депутатів

З 1 січня 2019 року влада має намір змусити жінок, які стали матерями, віддати немовлят нянькам, а самим йти на роботу. Скандальний закон вже отримав масу гнівних коментарів збоку простих українців.

Новий закон стосується тих матерів, у кого діти до 3-х років. Скандальний документ передбачає компенсувати сім’ям 1500 гривень в місяць на оплату нянь, щоб батьки поверталися на роботу.

А також за рік батькам, які офіційно найняли на роботу няню, відшкодовувати розмір прожиткового мінімуму для дітей до 6 років.

Така ініціатива профільного міністерства спровокувала просто вибух емоцій у простих українців, які не розуміють, як можна таке пропонувати молодим матерям, крім того, що місячна компенсація менша, ніж вартість обіду депутата.

У соціальних мережах з’явилася маса обурених коментарів. Так, українці нагадали парламентарям, які пишуть подібні закони, що в перші дні життя дитина вкрай потребує опіки матері.

Українці не уявляють, як чиновникам в голову прийшло таке нововведення.

«Хотів би подивитися на матерів які віддадуть своїх гpyдних дітей чужий няні. Як на мене це найвища міра дебілізму».

«Що за x*йня!!! В цей період дитині дуже важливий контакт з мамою для нормального розвитку, а його буде няньчити якась тітка!!!??? Ви що «реформатори» зовсім o*yїли!!!??? У мене враження, що сьогоднішні реформатори всі вилупилися з яйця вимepлиx динозаврів!».

«Що за маячня взагалі дах поїхав x*йнeю страждають. Пpидypки», «Явне ожиріння мізків! Мислити адекватно вони вже не здатні. Конкретний дeбiлiзм!», – пишуть користувачі.

Більш того, українці підкреслюють, що на таку смішну суму – 1500 гривень неможливо найняти няню.

«З глузду з’їхали. Цікаво, а де вони знайдуть нянь на 1500 гривень на місяць?».

Читайте також  До 1 лютого попередження, потім штраф: на Прикарпатті шукають неоформлених працівників

«Хоч би не смішили! Няню? За такі копійки? Маячня якась!».

«Як вам це подобається няня за 1500 грн на місяць, вони взагалі в іншому вимірі живуть?».

«Яка ж це няня буде сидіти з дитиною за 1500?», – обурюються українці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.