Доведеться платити! Вже з 1 січня 2018 року Польща змінює правила влаштування на роботу для українців

Нові правила працевлаштування іноземців у Польщі вступлять в силу з січня наступного року. Про це заявила директор повітового управління праці в місті Груєц Мажанна Скочек, передає Корупція.Інфо.

Вона зазначила, що декларацію про намір працевлаштувати іноземця, яка видається роботодавцю безкоштовно, буде замінено платними дозволами на сезонні роботи, зокрема, рільництво, садівництво, туристичну та гастрономічну галузі.

“Ці дозволи на сезонну роботу будуть двох видів: два етапи надання дозволів стосуватися іноземців, які перебувають за межами Польщі, а один етап – іноземців, які вже знаходяться в Польщі і мають дозвіл на легальне перебування на іншій підставі, ніж сезонні роботи”, – сказала вона.

У разі іноземців, які перебувають за межами Польщі, роботодавець буде складати заяву про надання дозволу на сезонні роботи. На підставі цього дозволу іноземець зможе відкрити візу в Польщу. Іноземці, що мають біометричні паспорти, зможуть в’їхати з таким дозволом до Польщі без віз. Роботодавець зобов’язаний зареєструвати іноземного працівника в управлінні праці.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.