Метеочутливим приготуватися: на Землю насувається сильна магнітна буря

В перший тиждень квітня Землю накриють сильні магнітні бурі – небезпечними днями з впливом геомагнітного поля сильної інтенсивності будуть 3-5 квітня.

Our star with magnetic storms. Plasma flash on the surface of a our star with lot of stars “Elements of this image furnished by NASA”

Про це інформує портал Meteoagent.

На тижні небезпечними днями з магнітними бурями середньої інтенсивності будуть 3-5 квітня, тобто з середи до п’ятниці.

Загалом цей тиждень матиме наступні K-рівні: 1 квітня K-index сягне 5 та буде високим. Надалі – 2 та 3 квітня – варто очікувати K-index на рівні 3, проте вже 4 та 5 квітня він зросте до 4.

Вплив магнітної бурі
Магнітну бурю характеризують як коливання магнітного поля Землі, що спричинені потоками сонячного вітру великої швидкості та відповідною ударною хвилею. Це природне явище, котре може мати негативний вплив як на технологічні системи, так і на фізичне та емоційне самопочуття людей.

Протягом таких періодів можливі зміни в настрої, почуття дратівливості, апатії, тривожності та втоми. Окрім того, можуть спостерігатися й фізичні симптоми, що вказують на погіршення здоров’я, зокрема:

зростання артеріального тиску;
поява нудоти, набряків;
гострі головні болі, відчуття запаморочення, тремтіння у м’язах;
посилення симптомів хронічних недуг.
Як приготуватися до магнітної бурі
Магнітні бурі впливають на людський організм по-різному, але існують загальні поради, які можуть допомогти зменшити їх вплив і краще почувати себе під час таких геомагнітних коливань:

підтримка водного балансу: збільште споживання чистої води. Це допоможе підтримати водний баланс і сприятиме виведенню токсинів з організму;
здорове харчування: надайте перевагу легкій їжі, багатій на вітаміни та мінерали;
обмеження кофеїну і алкоголю: вживання напоїв з високим вмістом кофеїну та алкоголю може погіршити симптоми, пов’язані з магнітними бурями;
повноцінний сон: намагайтеся дотримуватися режиму сну, лягати спати та прокидатися в один і той же час;
мінімізація стресу: практикуйте медитація, дихальні вправи або йогу;
фізична активність: легкі фізичні вправи, такі як прогулянки на свіжому повітрі або розтяжка, можуть покращити самопочуття і знизити вплив магнітних бур.

Читайте також  40 гривень за долар, курс валют несеться до фінальної межі: фахівці сказали, чи потрібно терміново мчати в обмінники

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.