Грошову допомогу почнуть забирати: кого з українців позбавлять соціальних виплат і чому

З початку серпня в Україні відмінять грошову допомогу деяким переселенцям. Зокрема тим, які перебувають за кордоном протягом понад 45 днів без об’єктивних причин.

Згідно з оголошенням першого заступника міністра соціальної політики Дар’ї Марчак, такі особи більше не будуть вважатися внутрішньо переміщеними особами, тому грошова допомога їм не нараховуватиметься. today.politeka.net

За поясненнями Марчак, якщо до 15 липня особа не повернеться до України і протягом 30 днів не зможе пояснити серйозних причин свого перебування за кордоном, то ця ситуація розглядатиметься як зовнішнє переміщення. А грошова допомога призначається виключно для внутрішньо переміщених осіб.

Для збереження статусу переселенця і отримання грошової допомоги необхідно надати підтвердження щодо лікування, стажування або відрядження за кордон. Однак, якщо виникає помилкова інформація у державних реєстрах або особа або її сім’я повернулася до України, можна звернутися до органів соціального захисту для уточнення інформації, і грошова допомога буде продовжена.

Варто відзначити, що українці, які були змушені залишити окуповані території, мають право на щомісячну грошову допомогу від держави. Фінансова допомога триває до звільнення окупованих територій від російських військ. Для отримання такої грошової допомоги потрібно зареєструватися як переселенець у Центрі надання адміністративних послуг.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.