Дванадцять причин займатися сексом щодня, або Як продовжити життя

Є ряд захворювань, які можна вилікувати, просто регулярно займаючись сексом, заявляють вчені. Дослідники Пенсільванського університету виявили, що пари, які займаються сексом два рази на тиждень, мають більш високий рівень специфічних антитіл.

Про це пишуть “Факти”.

Почуваєте себе розбитим і втомленим? Страждаєте від безсоння чи від високого тиску? Виявляється, є ряд захворювань, які можна вилікувати, просто регулярно займаючись сексом.

Зменшити стрес

Якщо у вас був довгий робочий день або ви просто відчуваєте, що перевтомилися, секс допоможе вам розслабитися і знизити рівень стресу. Під час сексу організм виробляє дофамін, ендорфін і окситоцин — поєднання цих трьох гормонів допомагає зменшити стрес. Крім того, дофамін, окситоцин і ендорфіни є біохімічною основою щастя.

Приємне фізичне навантаження

Почувши слово “тренування”, багато хто з нас сповнюється жахом. Під час занять любов’ю в наших організмах відбуваються фізіологічні зміни — такі самі, як якщо б ми робили вправи. Частота дихання підвищується, і це спалює калорії. Якщо ви будете займатися сексом тричі на тиждень, за рік зможете спалити приблизно 7500 калорій. Це все одно що пробігти дистанцію 120 кілометрів.

Допомога імунній системі

Дослідники Пенсільванського університету виявили, що пари, які займаються сексом два рази на тиждень, мають більш високий рівень специфічних антитіл. Під час занять сексом вивільняються антигени, такі як імуноглобулін А. Було доведено, що вони захищають від застуди і грипу.

Статевий контакт знижує кров’яний тиск

Навіть короткий статевий акт може значно поліпшити ваш кров’яний тиск. Дослідження, проведене шотландськими вченими, показало, що секс знижує діастолічний артеріальний тиск.

Зберігає здоров’є серця

При спалюванні калорій поліпшується серцево-судинна діяльність. Дослідники Університету Нова Англія помітили, що чоловіки, які регулярно займаються сексом, на 45% рідше страждають від хвороб серця.

Читайте також  У Польщі від крововилу в мозок загинув українцець: донька просить допомогти транспортувати тіло

Полегшує біль

Якщо у вас болить голова або ви страждаєте мігренню, секс допоможе вам впоратися з болем краще знеболюючих медикаментів. Д-р Джордж Ерліх встановив, що люди, які регулярно займаються сексом частіше відчувають менший біль, ніж їхні колеги, які не ведуть статеве життя.

Допомагає відрегулювати менструальний цикл

Якщо у вас нерегулярний цикл, це може бути пов’язано з високим рівнем стресу. Секс знижує рівень кортизолу (гормону стресу) і таким чином впливає на менструацію.

Зміцнює м’язи тазу

Жінки з розвиненими м’язами тазового дна більш чутливі під час сексу і відчувають більш яскраві оргазми. Сексуальні вправи також будуть корисні для людей з еректильною дисфункцією і нетриманням сечі.

Статевий акт знижує ризик виникнення раку

Ті, хто живе активним статевим життям, рідше хворіють на рак. Австралійське дослідження показало, що чоловіки, які займаються сексом принаймні 21 раз в місяць, набагато рідше хворіють на рак передміхурової залози.

Секс покращує сон

Як і фізичні вправи, секс збільшує частоту серцевих скорочень, що призводить до розслаблення. Після оргазму вивільняється гормон пролактин. Він відповідає за відчуття спокою і сонливість після сексу.

Завдяки сексу ви виглядаєте на 10 років молодше

Люди, що займаються сексом 3 рази на тиждень, виглядають на 10 років молодше свого реального віку.

Секс подовжує життя

Завдяки сексу ми додаємо роки до свого життя. Чоловіки, які регулярно займаються сексом, живуть вдвічі довше за тих, хто вирішує відразу завалитися спати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.