От за що переповнює гордістю!

maxresdefault (1)

В ніч з суботи на неділю у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення» перемогла українська виконавиця Джамала, вранці того ж дня в Австралії приземлився український літак АН-225 “Мрія”, який є найбільшим у світі, 16 травня українець Олег Кузнєцов, також відомий як Kuzya, переміг у фіналі чемпіонату світу з брейк-дансу Unbreakable Bboy Championship у категорії “один на один”.

Ці події підняли настрій українців, які змучені двома роками конфлікту з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі, політичною кризою, нагадали, що нам є ким гордитися, в нас талановиті виконавці, умілі танцюристи, фахові інженери та один неадекватний сусід.

Практично у всіх світових ІТ-компаніях присутні українці, крім того, не така відома, але не менш талановита українка Марина В’язовська нещодавно знайшла рішення однієї з найскладніших задач, над якою вчені ламали голови кілька століть. Українка першою у світі вирішила завдання укладання куль в багатовимірному евклідовому просторі.  Над відповіддю задачі, яку ще в XVII столітті сформулював математик Йоганн Кеплер, вчені билися кілька століть. Але це завдання стосувалося тривимірних об’єктів. В’язовська знайшла рішення для восьмивимірних. Результати можуть застосовуватися в різних науках – фізиці, хімії, біології. 31-річна дівчина-математик розповіла, що робота над проектом тривала два роки, і додала, що підсумки своїх робіт, як це прийнято у серйозних вчених, вона опублікувала в одному з престижних наукових журналів. Фахівці, коментуючи відкриття В’язовської, кажуть, що отримане рішення допоможе розвитку космічної галузі, а саме поліпшить передачу сигналів з космічних апаратів на наддалекі відстані.

Також варто віддати належне й горлівчанці Ірині Поповій, яка на початку цього місяця завоювала золоту медаль на чемпіонаті Європи з маунтенбайку, який проходив у Швейцарії.

Читайте також  Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО

Безсумнівно, будь-яке досягнення неможливе без активної, безперервної, наполегливої праці над собою. Спотикаючись об чергову невдачу треба найти в собі сили піднятись і йти далі до поставленої мети. Тільки так можна добитись необхідного і бажаного результату.

Джерела: http://expres.ua, http://www.uamodna.com, http://www.radiosvoboda.org

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: