В Івано-Франківську продовжують притягувати до адмінвідповідальності батьків, діти яких хуліганять у школах

У четвер, 27 вересні, в Івано-Франківській школі №11 відбулася нарада директорів закладів загальної середньої освіти.
Під час наради обговорили питання про співпрацю закладів загальної середньої освіти з Івано-Франківським відділом поліції головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

«Робота з навчальними закладам – це основна робота ювенальної провенції. Сьогодні, якщо дитина 10 днів не ходить у школу, то навчальний заклад повинен повідомити працівникам ювенальної провінції. Крім того є таке поширене явище як булінг. Це явище у школі є завжди. За це також передбачається відповідальність. Часто є непорозуміння між батьками і дітьми, тому й виникають такі випадки. Це хуліганство, і ми притягували до відповідальності,школярів, якщо їм вже є 16 років, у іншому випадку відповідальність несуть їх батьки. Те що ми говоримо по відповідальність з дітьми це одне, але якщо є заява, то це інше. Уже є 5 заяв», – каже начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Керівник ювенальної превенції зазначила, що один з таких випадків трапився у школі номер 13 минулого року.

«Виставили у інтернет відео, де демонструється побиття школяра. Було відкрите кримінальне провадження, але швидше всього, що воно буде закрите, бо хлопчик не досяг відповідного віку, але його батьки будуть нести адміністративну відповідальність», – зазначає Алла Бойчук.

«Ми хочемо з перших вуст почути про проблеми у школах. Є факти пошкодження майна, а також факти вживання наркотиків та їх розповсюдження. У таких випадках до школи має прийти слідчий офіцер і з‘ясувати усю ситуацію. Має бути співпраця. Це не варто приховувати, бо потім можуть бути прикрі наслідки. Думаю така інформація є у вас, бо це досить розповсюджено. Крім того є ряд неповнолітніх осіб які є у нас на обліку. З цими учнями треба спілкуватися чергово», – каже заступник начальника Івано-Франківського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області Володимир Гаврилаш.

Варто зазначити, що є 221 відкрите адміністративне провадження проти батьків, хоча минулого року було тільки 80.

«Двірники шкіл відмовлятися працювати бо територія всіяна атрибутами куріння та розпиття алкогольних напоїв. Ще одна проблема – вигул собак на території школи. Просимо патрульну поліцію збільшити патрулювання у нічний період, а саме біля шкіл. Крім того, слабка співпраця поліції з батьками, адже вони несуть відповідальність за своїх дітей батьки. Треба встановити відеонагляд, бо попередження до наших людей не діють», – виступили керівники шкіл.

Щодо встановлення відеокамер, то працівники поліції пообіцяли владнати це питання.

Читайте також  "Нас це влаштовує": більшість батьків у франківському дитсадку підтримали систему непрозорого збору і витрат готівки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.