Будьте обережні! На Франківщині з повітря розкидатимуть вакцину проти сказу

На території Івано-Франківщини протягом вересня буде проводитись заходи з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Кампанія відбуватиметься відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин в області на 2021 рік, – пише Фіртка з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано -Франківській області.

Приманки з вакциною розповсюджуватимуться шляхом розкидання з авіатранспорту над територіями лісових та польових угідь, поза межами населених пунктів. Заплановано розкидати 307,1 тисяч доз вакцини.
Кампанія буде проведена під контролем спеціалістів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
“Прохання до жителів області: при виявлені подібних приманок – не брати їх руками і не переносити з місць розкладання. Якщо приманка випадково потрапила на територію особистого селянського господарства, прохання перенести її (в рукавицях) за межі господарства, де її зможе спожити дика тварина”, – йдеться у повідомленні відомства.
Для довідки: Приманка з вакциною, яка розповсюджується авіатранспортом, безпечна для людей і тварин; вона має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із запахом м’ясокісткового борошна.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.