«Я замахався»: Марцінків погрожує звільнити керівника ЦНАПу і департаменту архітектури

Про це він заявив сьогодні, 4 січня, під час засідання виконавчого комітету.

Міський голова Руслан Марцінків поцікавився, який процес затвердження паспорту вивіски. Керівник департаменту архітектури Орест Кошик відповів, що підприємець подає в ЦНАП паспорт вивіски, звідти вона потрапляє в архітектури, яка його розглядає та повертає з печаткою назад у ЦНАП.

Втім, мер зазначив, що цієї чіткості немає. Мовляв, підприємці постійно скаржаться на те, що немає розробленої процедури затвердження реклами і вивісок, тому вони змушені бігати по чиновницьких кабінетах.

Також член виконкому Ярослав Яцишин пояснив, що він, наприклад, декілька разів ходив до консультації в департамент архітектури на консультацію. Каже, краще піти на консультацію, щоб потім вивіску затвердили, а не відправляли на доопрацювання.

«Це недопрацювання ЦНАПу і архітектури. Має бути чіткий механізм. В ЦНАПі має сидіти адекватна людина, яка має все пояснити підприємцю», – підкреслив мер.

Однак його заступник Олександр Левицький зазначив, що якщо людина не хоче читати ліки, то ми не можемо посадити біля неї лікаря. Тобто люди не хочуть самостійно читати правила погодження вивісок і ходять в департамент на консультації.

«Я замахався слухати про непрозорість в архітектурі від підприємців. Або ми це все випишемо і узгодимо, або будемо міняти керівника ЦНАПу і архітектури», – пригрозив Марцінків.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.